Ένοχος ο ιερέας από την Άρτα για τη δολοφονία του αδελφού του…

Το φονικό όπλο...Ένα κλαδί ελιάς το οποίο μεταφέρθηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου

Ομόφωνη η απόφαση του Μικτού Ορκωτού

Ένοχο, ομόφωνα, έκρινε το Μικτό Ορκωτό των Ιωαννίνων, τον ιερέα από την Άρτα, ο οποίος πριν από εννέα χρόνια είχε δολοφονήσει τον ίδιο του τον αδελφό του. (Φώτο)



Έτσι μετά από μία πολυετή περιπέτεια, γράφτηκε ο επίλογος, στο θρίλερ που ζούσε η οικογένεια του νεκρού.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο ιερέας είχε αθωωθεί πριν μερικά χρόνια και πάλι από το Μικτό Ορκωτό, στο οποίο όμως επέστρεψε η υπόθεση, μετά από αναίρεση στον Άρειο Πάγο.
Παρά την αποχή των δικηγόρων η δίκη, που είχε διακοπεί προ δεκαημέρου, ολοκληρώθηκε σήμερα και εκδόθηκε η απόφαση.

Το Μικτό Ορκωτό έκρινε ομόφωνα ένοχο τον ιερέα και επέβαλε ποινή κάθειρξης δώδεκα ετών, αναγνωρίζοντας ως ελαφρυντικό την καλή του διαγωγή από την ημέρα της δολοφονίας και μέχρι τώρα.

IEREAS D2
Εννέα χρόνια μετά τη δολοφονία ο ιερέας καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό των Ιωαννίνων

Χαρακτηριστικό είναι ότι στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, μεταξύ των άλλων, κατέθεσαν τρεις Ιατροδικαστές. Ο καθηγητής Ιατροδικαστικής Ιωαννίνων Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, ο Νίκος Καρακούκης που είχε κληθεί από την οικογένεια του εκλιπόντος και ο Δημήτρης Ψαρούλης ο οποίος είχε κληθεί από τους συνηγόρους υπεράσπισης του κατηγορούμενου.

Μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας ο τρίτος αδελφός, ο οποίος επανέλαβε ότι είδε τον ιερέα και αδελφό του να χτυπά με ένα μεγάλο κλαδί ελιάς στο κεφάλι, τον άλλο τους αδελφό.

Ο κατηγορούμενος παπάς, στην απολογία του υποστήριξε, ότι ο αδελφός του έπεσε και χτύπησε με αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό και στη συνέχεια το θάνατο.

Μεταξύ των δύο είχε προηγηθεί ένα έντονο φραστικό επεισόδιο. Το θύμα, όπως ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος, τον κυνηγούσε για τον χτυπήσει κι εκείνος έτρεχε για να τον αποφύγει.
Όμως το θύμα αντιμετώπιζε πρόβλημα αναπηρίας. Ήταν χωλός.

Στο δικαστήριο είχε μεταφερθεί το ξύλο ελιάς, που αποτέλεσε το φονικό όπλο και εξετάστηκε από τα εργαστήρια της Αστυνομίας.

IEREAS D3 
Οι δικηγόροι Δημήτρης Μπούκας και Αμαλία Τάσση, που υπερασπίστηκαν την οικογένεια του θύματος

Μετά την έκδοση της απόφασης η οικογένεια του θύματος μίλησε για ηθική δικαίωση και κοινωνική αποκατάσταση, ενώ την ικανοποίησή του για την έκβαση της υπόθεσης εξέφρασε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Δημήτρης Μπούκας.

 epiruspost.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης