Υπέροχη η συναυλία - αφιέρωμα στον Δ. Δραγατάκη


Υπέροχη ήταν η συναυλία της Σ.Ο. του Δήμου Αθηναίων υπό τη στιβαρή δ/νση του Ανδρέα Τσελίκα με έργα του Ηπειρώτη (Πλατανούσα) Δημήτρη Δραγατάκη στην Τεχνόπολη (Γκάζι) η οποία έγινε την Δευτέρα 10.11.14.



Εξαιρετική ερμηνεία και των τριών έργων (Κοντσέρτο για βιολί με τον εκπληκτικό Στυλιανό Τσακαλίδη ως σολίστ, "Δρώμενα" [μεγάλη 'αποκάλυψη' και έργο που ερμηνεύθηκε για πρώτη φορά ενώ είναι εφάμιλλο αντίστοιχων έργων του Penderecki, Lutoslawski, Part και Ligeti και ως εκ τούτου πρέπει να είναι στο ρεπερτόριο κάθε ορχήστρας] και "Αντίρροπα"-τρία πρελούδια για ορχήστρα, από την τελευταία δημιουργική περίοδο και πραγματικό απαύγασμα της σοφίας του του κορυφαίου συνθέτη) με την ορχήστρα να ξεπερνά τον εαυτό της και μάλιστα σε μία αίθουσα κάκιστης ακουστικής.

Άκρως συγκινητικός ο Θ. Αντωνίου στην ολιγόλεπτη ομιλία, απολύτως κατατοπιστική και σαφής η Μ. Καλοπανά στην ανάλυση των έργων, και τέλος θαυμάσια ήταν και η προσέγγιση του Κοντσέρτου για βιολί από τον σολίστα Σ. Τσακαλίδη στην ολιγόλεπτη παρεμβασή του.

Ο πολυαγαπημένος Δημήτρης ήταν -όπως πάντα είναι- εκεί παρών και σίγουρα ευχαριστημένος. Η οικογένειά του και όλοι εμείς στον 'Σύλλογο Φίλων Δραγατάκη' του υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε πολύ περισσότερα γιατί το ΑΞΙΖΕΙ.

Έτσι και σε συνδυασμό με την Έκθεση αρχειακού υλικού που ακόμη συνεχίζεται στο Π.Κ. 'Μελίνα΄(Ηρακλειδών 66) πιστεύω ότι έγινε το ελαχιστώτατο για να τιμηθούν τα 100χρονα από τη γέννησή του.

Παρών εκεί ήταν και ο αγαπημένος φίλος Κώστας Μπατσής, εξαιρετικός δημοσιογράφος και φωτογράφος που αποθανάτισε με τον δέοντα τρόπο μερικές από τις καλύτερες στιγμές της εκδήλωσης, πριν, κατά τη διάρκειά της και μετά το πέρας της.

Όλγα Τριάντου
 

 Εμφάνιση _DSC0054.JPG

 Εμφάνιση _DSC0098.JPG



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης