Στα χέρια της ΕΛΑΣ οι δύο απαγωγείς της 27χρονης


ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΜΕ ΤΑ ΛΙΤΡΑ

Δύο άτομα ελληνικής υπηκοότητας προσήγαγαν κατά τις πρώτες πρωινές ώρες αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την υπόθεση της απαγωγής της 27χρονης ανηψιάς του ιδιοκτήτη του Αστέρα Τρίπολης. Αναζητείται και τρίτο πρόσωπο αλβανικής υπηκοότητας.


 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, οι προσαχθέντες είναι 48 και 53 ετών και φέρονται ως ύποπτοι ότι έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην υπόθεση της απαγωγής. Ο 48χρονος μάλιστα φαίνεται να έπαιξε ηγετικό ρόλο στην απαγωγή.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν και το κρησφύγετο όπου κρατούνταν η 27χρονη, στη Λούτσα. Το σπίτι ανήκε στην πεθερά του ενός προσαχθέντα και εκεί βρέθηκαν 80.000 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στα λίτρα που δόθηκαν για την απελευθέρωση της κοπέλας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, οι δύο άνδρες προέρχονταν από το επαγγελματικό περιβάλλον του πατέρα της κοπέλας. Συγκεκριμένα, ο ένας εκ των δραστών διατηρούσε εταιρεία που συνεργαζόταν με τον πατέρα της 27χρονης. Και οι δύο άνδρες ομολόγησαν τη συμμετοχή τους.

Καθοριστικά τα ίχνη DNA

Αργά χθες το απόγευμα ίχνη DNA των δραστών της απαγωγής της φοιτήτριας εντόπισαν οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση, γεγονός που θα βοηθήσει στην έρευνα για τον εντοπισμό τους.

Το DNA, σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, εντοπίστηκε σε δύο σημεία, στο ιδιόχειρο σημείωμα που άφησαν οι δράστες για τον πατέρα της κοπέλας στο παρμπρίζ ενός φορτηγού στη Νέα Ιωνία και στα ρούχα της κοπέλας.

Το δεύτερο DNA, στα ρούχα της απαχθείσας, φέρεται ότι είναι του οδηγού του αυτοκινήτου που την μετέφερε κοντά στο σπίτι της, με τον οποίο ήλθε σε επαφή όταν άρχισε η διαδικασία της απελευθέρωσής της.

Παράλληλα με αυτά τα ευρήματα, οι αστυνομικοί αναμένουν και τα αποτελέσματα από την έρευνα των τηλεφωνικών κλήσεων των απαγωγέων, ώστε να προσθέσουν ένα ακόμη κομάτι στο πάζλ για την εξιχνίαση της απαγωγής της 27χρονης ανιψιάς του ιδιοκτήτη του Αστέρα Τρίπολης, Γιάννη Καυμενάκη.

Σε εξέλιξη οι έρευνα για τον εντοπισμό του ...«Αλέκου»

Δεν έγινε ...Αλέκος ο Αλβανός υπήκοος με το όνομα «Αλέκος» που συμμετείχε, μαζί με δύο συλληφθέντες, στην απαγωγή της 27χρονης ανηψιάς του προέδρου του Αστέρα Τρίπολης, υπόθεση η οποία εξιχνιάστηκε πολύ γρήγορα από την Ασφάλεια Αττικής.

Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση εκτιμούν ότι βρίσκεται ακόμη στην Ελλάδα, όπου παρέμεινε μετά την καταβολή των λύτρων, προκειμένου να πάρει το μερίδιό του από τις 80.000 ευρώ που κατέβαλε η οικογένεια της νεαρής για την απελευθέρωσή της.

Το σημείο στο οποίο αφέθηκε ελεύθερη η κοπέλα
Το σημείο στο οποίο αφέθηκε ελεύθερη η κοπέλα

Μετά τη σύλληψη όμως, σήμερα τα ξημερώματα, του οργανωτή της απαγωγής, ηλικίας 48 ετών και ενός 53χρονου, οι οποίοι το πρωί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο Αλέκος έμεινε ...ρέστος, αφού τα λύτρα βρέθηκαν στην κατοχή των συνεργών του.

Όπως λένε οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, το ποσό οι δράστες δεν το είχαν μοιράσει (βρέθηκε ολόκληρο στο σπίτι του πρώτου συλληφθέντα) περιμένοντας να καταλαγιάσει λίγο η υπόθεση, νομίζοντας ότι έτσι ήταν πιο ασφαλείς και ότι δεν δημιουργούσαν υποψίες.

Ο χώρος στον οποίο οι απαγωγείς παρέλαβαν τα λύτρα
Ο χώρος στον οποίο οι απαγωγείς παρέλαβαν τα λύτρα
 
Ποιοι είναι οι δράστες της απαγωγής

Ο 48χρονος, ο οποίος φέρεται να είχε ηγετικό ρόλο στην απαγωγή, παλαιότερα ήταν ιδιοκτήτης μεταφορικής εταιρίας, την οποία έκλεισε λόγω οικονομικών δυσχερειών. Διέμενε στη Νέα Ιωνία, όπου εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη, ενώ το τελευταίο χρονικό διάστημα εργαζόταν σε μεταφορική εταιρεία, ιδιοκτήτης της οποίας είναι στενός φίλος του πατέρα της 27χρονης.

Ο πατέρας της νεαρής επισκεπτόταν συχνά τον φίλο του στην εταιρία του και εκεί ο οργανωτής της απαγωγής έμαθε ότι ο ήταν κουνιάδος του ιδιοκτήτη του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργου Καϋμενάκη.

Ο 53χρονος είναι ομογενής από το Καζακστάν, φίλος του 48χρονου και διατηρούσε μπαρ στο Μενίδι, στο οποίο σύχναζε και ο Αλβανός υπήκοος με το όνομα «Αλέκος», τον οποίο, μετά τις πληροφορίες που έμαθαν οι δύο φίλοι για την 27χρονη, έβαλαν στο ...κόλπο.

Όλοι μαζί έκανα σχέδια επί χάρτου για την απαγωγή της νεαρής, ενώ, παράλληλα,, συνέλεξαν πληροφορίες για το πρόσωπό της, μαθαίνοντας τα πάντα για τη δουλειά της και για το που σύχναζε. Επίσης, μπήκαν στο Facebook, όπου βρήκαν φωτογραφίες της και στη συνέχεια, άρχισαν να υλοποιούν το σχέδιο απαγωγής, ξεκινώντας με παρακολουθήσεις.

Πως εξιχνιάστηκε η υπόθεση

Η αρχή για τον εντοπισμό των δραστών της απαγωγής έγινε με τον εντοπισμό του ενός εκ των δύο κινητών τηλεφώνων του 48χρονου, που επικοινωνούσε με τους γονείς του κοριτσιού, το οποίο, όπως διαπίστωσαν με μεγάλη τους έκπληξη οι αστυνομικοί, ήταν εταιρικό που χρησιμοποιούσε το 2012 στην μεταφορική του εταιρία!!!

Το δεύτερο κινητό ήταν καρτοκινητό, από τα λεγόμενα «πακιστανικά».

Η υπόθεση βέβαια έδεσε με το γενετικό υλικό που βρέθηκε στα ρούχα της 27χρονης, το οποίο ταυτοποιήθηκε με εκείνο του 48χρονου.

Το DNA κόλλησε στα ρούχα της ομήρου όταν ο απαγωγέας τη μετέφερε με μοτοσικλέτα στο σημείο που είχε κλειστεί το ραντεβού για να την αφήσουν ελεύθερη, το οποίο ήταν κοντά στο σπίτι της.

Η κοπέλα,κατά τη διαδρομή τον είχε «αγκαλιάσει» , με αποτέλεσμα να του «κλέψει» έτσι γενετικό υλικό. Μάλιστα το γενετικό του υλικό ταυτοποιήθηκε και με άλλο που ανιχνεύτηκε επάνω σε έναν από τους φακέλους που άφηναν οι δράστες.

Όπως λένε οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, οι δράστες αποφάσισαν να μεταφέρουν την 27χρονη με μοτοσικλέτα στο σημείο που είχε οριστεί για την απελευθέρωσή της, λόγω των πολλών αστυνομικών που υπήρχαν στους δρόμους για το Μαραθώνιο.

Έτσι απέφευγαν τυχόν ελέγχους των αστυνομικών,ενώ σε περίπτωση που κάτι δεν πήγαινε καλά, θα μπορούσαν να διαφύγουν πιο εύκολα.

Ένα ακόμη στοιχείο που βοήθησε τους αστυνομικούς στην εξιχνίαση της απαγωγής, είναι ότι η 27χρονη είχε ζητήσει από τους δράστες κατά τη διάρκεια της ομηρίας που βίωσε να της αγοράσουν ρούχα από ένα συγκεκριμένο κατάστημα, και γλυκό από συγκεκριμένο ζαχαροπλαστείο.

Επιπλέον οι αστυνομικοί συγκέντρωσαν υλικό από 100 κάμερες και χαρτογράφησαν το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι δράστες.

Η 27χρονη σήμερα αναγνώρισε τον έναν από τους δύο δράστες από το σωματότυπό του, καθώς και, όπως είπε, από τη φωνή του του.

Συγχαρητήρια Κικίλια


Συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ για την εξιχνίαση της υπόθεσης απαγωγής της 27χρονης κοπέλας, έδωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας.

Σε δήλωσή του ο υπουργός αναφέρει χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα να συγχαρώ την Ελληνική Αστυνομία, διά της ηγεσίας της και ειδικά στο πρόσωπο του Ταξίαρχου Παναγιώτη Στάθη, τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής για το χειρισμό και την άμεση εξιχνίαση της συγκεκριμένης υπόθεσης απαγωγής. Οι άνδρες και οι γυναίκες του Σώματος απέδειξαν για πολλοστή φορά το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού, επιβεβαίωσαν την πίστη στον όρκο και στο καθήκον τους να προστατεύουν τον Έλληνα πολίτη.

Ο υπουργός έκανε λόγο για μια «επιτυχία αυτή επιβεβαιώνει την απόφαση μας για μηδενική ανοχή στην εγκληματικότητα και αποστέλλει ένα ισχυρό μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι μία ασφαλής χώρα, τόσο για τους κατοίκους της, όσο και για τα εκατομμύρια ανθρώπων που την επισκέπτονται κάθε χρόνο».

Το ιστορικό της υπόθεσης

Οι δράστες το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου ακινητοποίησαν και επιβίβασαν με τη βία σε όχημα την 27χρονη, έξω από το σπίτι της στην Κυψέλη.

Ύστερα από δύο ημέρες επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον πατέρα της και απαίτησαν για την απελευθέρωση της, την καταβολή λύτρων ύψους 10.000.000 ευρώ.
Την ίδια μέρα, οι δράστες άφησαν, σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης έξω από το Δημοτικό Στάδιο της Νέας Ιωνίας, φάκελο με χειρόγραφο σημείωμα της απαχθείσας.

Τις επόμενες ημέρες ακολούθησαν νέες τηλεφωνικές συνομιλίες και διαπραγματεύσεις των δραστών με τον πατέρα της και μια εβδομάδα αργότερα οι δράστες συμφώνησαν να τους καταβληθούν ως «λύτρα» 82.500 ευρώ.

Τα χρήματα αφέθηκαν το βράδυ της 7ης Νοεμβρίου σε σημείο που υπέδειξαν οι δράστες, στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, ενώ η κοπέλα απελευθερώθηκε ύστερα από δύο ημέρες κοντά στο σπίτι της στην Κυψέλη, όπου την μετέφερε με δίκυκλη μοτοσικλέτα ο 48χρονος συλληφθείς.
 ethnos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ