Εκτός των 100 δόσεων ΕΝΦΙΑ και φόρος εισοδήματος


Εκτός της ρύθμισης των 100 δόσεων παραμένουν οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος που δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, με την απαίτηση της τρόικας-για εξαίρεσή τους- να γίνεται, τελικά, δεκτή. 

Και αυτό επειδή το οικονομικό επιτελείο, κατόπιν εορτής διαπίστωσε ότι θα δημιουργηθεί "τρύπα" στα έσοδα.



Εκτός της ρύθμισης των 100 δόσεων παραμένουν οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος που δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμεςΌλα αυτά όταν η, προ δύο ημερών, ερμηνευτική εγκύκλιος της Γενικής Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων προέβλεπε ότι θα μπορούν να υπάγονται στη ρύθμιση των 100 δόσεων ακόμη και οι εναπομείνασες δόσεις του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος.

Έτσι, στο καθεστώς των 100 και 72 δόσεων θα μπορούν να υπάγονται μόνο φορολογούμενοι με χρέη που κατέστησαν ληξιπρόθεσμα μέχρι την 1η Οκτωβρίου.

Πρακτικά, η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ που έληξε τέλη Σεπτεμβρίου, από τη στιγμή που δεν έχει πληρωθεί θα μπορεί να υπαχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Αντίθετα, οι υπόλοιπες δόσεις, όπως αυτή που λήγει τέλη του Νοεμβρίου, είτε θα πληρωθούν είτε θα ενταχθούν στη ρύθμιση- που ισχύει σήμερα- για τις 12-24 δόσεις.

Παρόλ’ αυτά, οι διατάξεις που ψήφισε τον Οκτώβριο το υπουργείο Οικονομικών αλλά και η εγκύκλιος που εξέδωσε, πριν από δύο ημέρες, η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων προβλέπει την ένταξη και των μη ληξιπρόθεσμων δόσεων ΕΝΦΙΑ και φόρου εισοδήματος, αφού πρόκειται για οφειλές που βεβαιώθηκαν μέχρι την 1η Οκτωβρίου.

Γι’ αυτό, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δεν αποκλείεται να χρειαστεί νέα νομοθετική παρέμβαση.

Σημειώνεται ότι η τρόικα υποστήριζε ότι εάν εντάσσονταν οι βεβαιωμένες αλλά μη ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος θα προέκυπτε «μαύρη τρύπα» στα έσοδα ύψους 1 δισ. ευρώ.

 madata.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης