The New York Times 36 ώρες στην Αθήνα


Ένα βίντεο ύμνος στην ελληνική πρωτεύουσα

Οι New York Times ταξιδεύουν στην Αθήνα και αποτυπώνουν σε ένα πανέμορφο σχεδόν 7 λεπτών βίντεο την καθημερινή ζωή της πόλης με όλες τις ομορφιές και τις καινοτομίες της.



Το βίντεο -που μπορείτε να δείτε αμέσως στη συνέχεια- αποτελεί οπτικοποίηση του προσωπικού "ταξιδιού" της συντάκτριας και περιγράφεται εκτενέστατα εδώ.

Ιδιαίτερη σημασία έχει η αρχή του κειμένου, ωστόσο, όπου γίνεται αντιληπτή η βάση στην οποία γράφεται όλη η συνέχεια...

"Ύστερα από χρόνια φρικτών δημοσιευμάτων που χαρακτήριζαν την Αθήνα ως κατεστραμμένη πρωτεύουσα, επιρρεπή σε άγριες ταραχές, η εμπιστοσύνη και η δημιουργικότητα της πόλης επανέρχεται σιγά σιγά.

Δραστήριοι νέοι γραφίστες και σχεδιαστές μόδας ανοίγουν καταστήματα γιορτάζοντας τις κλασσικές γραμμές της αρχαίας Ελλάδας μαζί με το αναρχικό πνεύμα του σήμερα.

Σε πλατείες που αναβιώνουν βρίσκουμε νέα εστιατόρια και καφετέριες που σερβίρουν ντόπιες λιχουδιές, όπως κρητικό λουκάνικο και πρόβειο γιαούρτι με κυδώνι.

Το 5χρονο Μουσείο της Ακρόπολης παραμένει σταθερά στα 5 κορυφαία μουσεία του κόσμου και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης πρόκειται να μετακομίσει σε νέο κτίριο εντός του έτους. Ακόμη και στις δύσκολες στιγμές υπάρχουν αναλαμπές"... 



e-go.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ