H Λευκωσία παρακολουθεί τις τουρκικές κινήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ


 -Αύριο αρχίζει ασκήσεις η Ρωσία στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και Συρίας 
 -Την Τρίτη θα αρχίσει και η άσκηση του Ισραήλ με τη συμμετοχή της Κύπρου. Στην άσκηση θα χρησιμοποιηθούν μαχητικά αεροσκάφη τύπου F15 και F16

Σε αναμονή των τουρκικών κινήσεων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου βρίσκεται η Λευκωσία, καθώς από αύριο τίθεται σε ισχύ η τουρκική οδηγία προς ναυτιλομένους. 




Η Αγκυρα έχει δεσμεύσει θαλάσσιες περιοχές νοτίως της Κύπρου από αύριο έως τις 30 Δεκεμβρίου για διενέργεια ερευνών για εντοπισμό υδρογονανθράκων με το ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος δεν αναμένεται να εισέλθει αύριο στη περιοχή και κινείται βορεοανατολικά της Καρπασίας. Η Λευκωσία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και, όπως δήλωσε ο πρόεδρος Αναστασιάδη, ανάλογα με τις τουρκικές ενέργειες θα λαμβάνονται και τα δέοντα μέτρα.

 H Λευκωσία παρακολουθεί τις τουρκικές κινήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Την κατάσταση, όπως διαμορφώνεται με τις τουρκικές προκλήσεις, θα συζητήσει αύριο το εθνικό συμβούλιο, το οποίο συνέρχεται σε ολοήμερη συνεδρία υπό την προεδρία του Κυπρίου προέδρου.

Ασκήσεις στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και Συρίας αρχίζει αύριο η Ρωσία, η οποία έχει δεσμεύσει περιοχή οκτακόσιων τετραγωνικών μιλίων, η οποία εφάπτεται εκείνης που έχει δεσμεύσει η Τουρκία.

Η ρωσική άσκηση θα ολοκληρωθεί στις 23 Οκτωβρίου, και στη διάρκειά της θα γίνονται βολές ρουκετών από πλοία.

Την Τρίτη θα αρχίσει και η άσκηση του Ισραήλ με τη συμμετοχή της Κύπρου. Στην άσκηση θα χρησιμοποιηθούν μαχητικά αεροσκάφη τύπου F15 και F16.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης