Πρόσκληση για τη συμμετοχή πολιτών στην Επιτροπή Διαβούλευσης της Περιϕέρειας Ηπείρου


Προκειμένου να συγκροτηθεί η Επιτροπή Διαβούλευσης της Περιϕέρειας Ηπείρου (άρθρο 178, Ν. 3852/2010) για την τρέχουσα περίοδο της Περιϕερειακής Αρχής (2014-2019) καλούνται οι δημότες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της Περιϕέρειας Ηπείρου...



...(όλων των Περιϕερειακών Ενοτήτων, ήτοι Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Πρέβεζας) και ενδιαϕέρονται να συμμετάσχουν σε αυτή, να υποβάλλουν σχετική αίτηση για τη συμμετοχή τους σε κλήρωση στην Περιϕέρεια Ηπείρου, ως τις 9-10-2014.

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν στο γραϕείο 141 της Περιϕέρειας Ηπείρου, Πλ. Πύρρου 1 - Ιωάννινα (αρμόδιες υπάλληλοι: κ. Βασιλική Μπάρκα και κ. Αϕροδίτη Τζόβα), και μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης v.barka@php.gov.gr.

Μετά τη λήξη της παραπάνω διαδικασίας θα διενεργηθεί κλήρωση, μεταξύ των ενδιαϕερομένων δημοτών, ώστε με βάση τα αποτελέσματά της, να οριστούν τα μέλη - δημότες που θα μετέχουν στην Επιτροπή Διαβούλευσης της Περιϕέρειας Ηπείρου.

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10-10-2014, ημέρα Παρασκευή και ώρα 09:00 π.μ. στο γραϕείο του Προέδρου του Περιϕερειακού Συμβουλίου Ηπείρου (γραϕείο 205 της Περιϕέρειας).

Πρωτοβουλία της Περιϕέρειας Ηπείρου για την τοποθέτηση απινιδωτών σε χώρους μαζικής άθλησης και συνάθροισης

Η Περιϕέρεια Ηπείρου, θέλοντας να συμβάλλει στην ενίσχυση των δομών Υγείας και ιδίως στην αντιμετώπιση αιϕνιδίων καρδιακών επεισοδίων σε μαζικούς χώρους συνάθροισης και άθλησης, αναλαμβάνει πρωτοβουλία τοποθέτησης ϕορητών απινιδιτών.

Πρόκειται για απλές συσκευές οι οποίες είναι εύκολες στη χρήση και μπορούν να συμβάλουν στη διάσωση συνανθρώπων που παθαίνουν καρδιακά επεισόδια, στον κρίσιμο χρόνο που μεσολαβεί έως ότου ϕτάσει οργανωμένη μονάδα του ΕΚΑΒ.

Για το σκοπό αυτό απευθύνει δημόσια πρόσκληση προς ιδιωτικούς ϕορείς, επιχειρηματίες και απλούς πολίτες να συμβάλλουν στην πρωτοβουλία αυτή με την προμήθεια και δωρεά απινιδιτών, οι οποίοι στη συνέχεια θα τοποθετηθούν σε γήπεδα, δημόσιους χώρους (πνευματικά κέντρα, υπηρεσίες, σταθμούς κ.α.), σύμϕωνα και με τις δικές τους προτάσεις.

Οι ενδιαϕερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Γραϕείο Περιϕερειάρχη (τηλέϕωνο 26510-26230 και 26510-27390).

Σεμινάριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου για την Διακυβέρνηση της Αδριατικής

Από τη Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιϕέρειας Ηπείρου ανακοινώνεται πως στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος AdriGov «Adriatic Governance Operational Plan» («Επιχειρησιακό Σχέδιο για την Διακυβέρνηση της Αδριατικής»), του οποίου η Ελλάδα είναι εταίρος με τη συμμετοχή της Περιϕέρειας Ηπείρου, διοργανώνεται από την Περιϕέρεια Βένετο της Ιταλίας διήμερο σεμινάριο στα Γιάννενα στις 2 και 3 Οκτωβρίου 2014.

Την επιστημονική ευθύνη της διοργάνωσης έχει το Πανεπιστήμιο της Βενετίας « Ca Foscari».
Στην θεματολογία περιλαμβάνονται κρίσιμα ζητήματα σχετικά με την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως εισαγωγή στο διεθνές δίκαιο περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ελεγκτικοί μηχανισμοί για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, Ευρωπαϊκοί θεσμικοί μηχανισμοί, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μεταναστευτικές ροές και ζητούντες άσυλο στη Μεσόγειο κ.λ.π.

Tο Σεμινάριο θα λάβει χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιϕέρειας Ηπείρου στα Ιωάννινα (Στοά Σάρκα) στις 2 και 3 Οκτωβρίου 2014 στις 9:00 π.μ, και απευθύνεται σε εκπροσώπους ϕορέων, επαγγελματίες, ϕοιτητές και μεμονωμένα άτομα τα οποία δραστηριοποιούνται σε τομείς συναϕείς με την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η γλώσσα του σεμιναρίου θα είναι η Ελληνική και η Ιταλική.

Για πληροϕορίες στο τηλέϕωνο της Περιϕέρειας 2651087121 (Αικ. Σιαπλαούρα).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ