Τρία τα φαβορί για το αεροδρόμιο του Ακτίου


Πολλοί οι μνηστήρες …

«Τρία μοιάζουν να είναι τα φαβορί στην κούρσα για τις δύο ομάδες των 14 περιφερειακών αεροδρομίων (στην πρώτη ομάδα συμπεριλαμβάνεται και το Άκτιο), καθώς την Παρασκευή εκπνέει η προθεσμία κατάθεσης προσφορών στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ. 



Τα ονόματα που δείχνουν τις τελευταίες εβδομάδες τη μεγαλύτερη κινητικότητα είναι σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, οι κοινοπραξίες της αργεντίνικης Corporation America-Μέτκα, της γαλλικής Vinci-Ελλάκτωρ, και της γερμανικής Fraport-όμιλος Κοπελούζου, χωρίς να αποκλείεται τα περιφερειακά αεροδρόμια να διεκδικήσουν και άλλοι επενδυτές.

Τέσσερις ακόμη επενδυτές συμμετέχουν στο διαγωνισμό, και συγκεκριμένα η γαλλική Aeroport De La Cote d΄Azur, η κοινοπραξία J&P Αβαξ – Zurich Airport, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, και ο όμιλος Advent.

Η προθεσμία κατάθεσης των προσφορών εκπνέει την Παρασκευή, το ΤΑΙΠΕΔ θα ανακοινώσει αυθημερόν πόσες και από ποιους υποβλήθηκαν, αυτές ωστόσο θα αποσφραγιστούν στην πρώτη συνεδρίαση του διοικητικού του συμβουλίου, πιθανώς την επόμενη εβδομάδα». Αυτά αναφέρει σχετικά το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα».

Οι νικητές του διαγωνισμού δεσμεύονται ότι θα αναλάβουν να εκτελέσουν επενδυτικό πρόγραμμα ύψους μέχρι 300 εκατ. Ευρώ.

Παρ΄ όλα αυτά παραμένουν ερωτήματα για την περίπτωση του Ακτίου, όπως και για σειρά άλλων αεροδρομίων:
Γιατί πωλείται αφού η μεγάλη φέτος αύξηση της τουριστικής κίνησης ανεβάζει αναμφισβήτητα την υπεραξία των αεροδρομίων;

Γιατί πωλείται, αφού είναι σχεδόν βέβαιο πως χρόνο με το χρόνο οι διεθνείς αφίξεις θα αυξάνονται;
Πώς εξηγείται πως αφού με λίγα χρήματα και ουσιαστικές βελτιώσεις των υποδομών το Άκτιο θα αποκτήσει μεγαλύτερη αξία, κάτι τέτοιο επιμελώς δε συμβαίνει;

www.atpreveza.gr
agriniopress.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης