Ομήρου: Άμεση προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας


Άμεση προσφυγή της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας για τη «συμπεριφορά της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου (που) αποτελεί στην πραγματικότητα θαλάσσια εισβολή και casus belli  με βάση το διεθνές δίκαιο» προτείνει η ΕΔΕΚ, όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Κινήματος Γιαννάκης Ομήρου. 



Μιλώντας σε χθεσινοβραδυνή Περιφερειακή Συνδιάσκεψη της ΕΔΕΚ Σολιάς στην Κακοπετριά, ο κ. Ομήρου πρόσθεσε ότι «η προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας πρέπει να κατατεθεί τώρα» προτού δημιουργηθούν τετελεσμένα γεγονότα και σημείωσε ότι «η προσφυγή θα διεθνοποιήσει την τουρκική πρόκληση και θα στρέψει τους προβολείς του διεθνούς ενδιαφέροντος στην τουρκική συμπεριφορά».

Αναλυτικά η δήλωση του Προέδρου της ΕΔΕΚ: 

«Η συμπεριφορά της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου αποτελεί στην πραγματικότητα θαλάσσια εισβολή και αποτελεί casus belli  με βάση το διεθνές δίκαιο. Ως εκ τούτου  τεκμηριώνεται απολύτως η απειλή διατάραξης της ειρήνης για σκοπούς έκτακτης σύγκλησης του Συμβουλίου Ασφαλείας όπως προβλέπει ο Καταστατικός Χάρτης  του ΟΗΕ.

Η προσφυγή της Κυπριακής Δημοκρατίας πρέπει να κατατεθεί τώρα. Όταν θα δημιουργηθούν τετελεσμένα γεγονότα θα είναι αργά. Το Συμβούλιο Ασφαλείας θα πρέπει να ενεργήσει στη βάση της Διεθνούς Σύμβασης  του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982.

Περαιτέρω η προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας θα διεθνοποιήσει την τουρκική πρόκληση και θα στρέψει τους προβολείς του διεθνούς ενδιαφέροντος στην τουρκική συμπεριφορά.
Η θέση της ΕΔΕΚ είναι η άμεση προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας».


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης