Ζητούνται κόμβοι σε διάφορα σημεία της Άρτας


Ομόφωνη η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Ως έκτακτο θέμα, κατόπιν αιτήματος του Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη συζητήθηκε η έκδοση ομόφωνου ψηφίσματος προς την Περιφέρεια Ηπείρου. 



Σύμφωνα με αυτό, ζητείται από την Περιφέρεια κατασκευή έργων σε σημεία της επαρχιακής αλλά και της εθνικής οδού Ιωαννίνων – Άρτας για την άρση της επικινδυνότητας.

Πιο αναλυτικά ο κ. Τσιρογιάννης εισηγήθηκε στο Σώμα να ζητηθεί η κατασκευή κόμβου στο ύψος του «Γρατσούνα» όπου είναι συχνά τα ατυχήματα, καθώς επίσης και κυκλοφοριακές παρεμβάσεις και κόμβος στο ύψος των Εργατικών Κατοικιών, όπου πλέον λειτουργούν ένα Super Market, το Ιδιωτικό ΚΤΕΟ, Σχολεία κ.α., αυξάνοντας πάρα πολύ την καθημερινή κίνηση στο σημείο αυτό.

 -«Εγώ ο ίδιος έγινα μάρτυρας ατυχήματος στο σημείο με σοβαρό τραυματισμό, αλλά και προχθές όταν παρασύρθηκε ποδηλάτης που επίσης τραυματίστηκε διότι δεν είχε καθόλου φωτισμό», είπε ο κ. Τσιρογιάννης που πρόσθεσε ότι γνωρίζει καλά το πρόβλημα γιατί διέρχεται συχνά και ο ίδιος από τον αυτό τον δρόμο.

Επίσης εισηγήθηκε να υπάρξει φωτισμός και κόμβος στο δρόμο από Γέφυρα Άρτας προς Κεραμάτες και προς Κωστακιούς επίσης.

Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα, δηλαδή να αποσταλεί προς την Περιφέρεια Ηπείρου έγγραφο αίτημα για τα έργα αυτά. Μένει να εξεταστεί πλέον τι τύχη θα έχει το υπόμνημα σε επίπεδο Περιφερειακής Αρχής.

 ixotisartas.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης