Από αύριο έρχονται τα πρώτα χιόνια...


Ανοιξιάτικο αναμένεται να παραμείνει σήμερα Τρίτη το σκηνικό του καιρού, με κύρια χαρακτηριστικά την άνοδο της θερμοκρασίας και την εξασθένηση των βορείων ανέμων.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) από Τετάρτη, ο καιρός θα παρουσιάσει ραγδαία επιδείνωση, ενώ τα πρώτα χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους, κυρίως στα βόρεια.



Την Τρίτη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 τοπικά στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. 

Την Τετάρτη και Πέμπτη θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, οι οποίες το βράδυ στα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.

Τα φαινόμενα αυτά που κατά τόπους θα είναι ισχυρά, κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα, ενώ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Την Πέμπτη τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νότια και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Το βράδυ της Τετάρτης βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς, βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση την Πέμπτη. 
Η θερμοκρασία: σε πτώση κυρίως την Πέμπτη

Την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός προβλέπεται άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι δυτικοί, βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ που το Σάββατο θα στραφούν σε βορείους και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης