Οι Αρτινοί ζωγράφοι στον Δήμαρχο


Τα αιτήματα του Συλλόγου

Σε φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μελών του Συλλόγου «Ομάδα Αρτινών Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών» με το Δήμαρχο Αρταίων κ. Χ Τσιρογιάννη στις 29 Σεπτεμβρίου 2014 στις 2 μ.μ. στο Δημαρχείο της Άρτας κατά την διάρκεια της οποίας τέθηκαν τα αιτήματα τα οποία απασχολούν τον Σύλλογο αλλά και όσους ασχολούνται με τα εικαστικά στην περιοχή μας, και τα οποία αναμένουν λύση.



Υπήρξε προφορική διαβεβαίωση ότι είναι πιθανή η εξασφάλιση στέγης για το Σύλλογο ενώ το σύνολο των αιτημάτων υποσχέθηκε ότι θα εξετασθεί και θα δοθεί συνολική απάντηση. Δεν υπήρξε νωρίτερα δημοσιοποίηση του θέματος επειδή δεν κρίθηκε απαραίτητη η προβολή του.

Το κείμενο των αιτημάτων όπως αυτό τέθηκε προς το Δήμαρχο Αρταίων έχει ως εξής :

Αιτήματα του Συλλόγου Προς Τον Δήμαρχο του Δήμου «Ομάδα Αρτινών Καλλιτεχνών Αρταίων Εικαστικών Τεχνών» κ. Χρήστο Τσιρογιάννη Άρτα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Τα αιτήματα του Συλλόγου μας αφορούν:

Α) Την δυνατότητα να μπορεί να εκθέτουν τα έργα τους τουλάχιστον μία φορά το χρόνο τα μέλη του Συλλόγου στην Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας «Γιάννης Μόραλης»

Β) Εάν υπάρχει το χρονικό περιθώριο και η δυνατότητα από την πλευρά της Πινακοθήκης μέχρι τα Χριστούγεννα του 2014 να μας προσδιορισθεί συγκεκριμένη ημερομηνία ώστε να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε Έκθεση Ζωγραφικής με ελεύθερο θέμα σε αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης Άρτας.

Γ) Εάν το παραπάνω αίτημα δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθεί παρακαλούμε για προσδιορισμό ημερομηνίας μέσα στο 2015.

Δ) Κάθε χρόνο αρχίζουν αυτή την περίοδο μαθήματα ζωγραφικής και στη Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας στα οποία οι εκπαιδευόμενοι πληρώνουν το τίμημα το οποίο ορίζεται κάθε φορά. Πέρυσι ήταν 20 ευρώ το μήνα για 2,5 ώρες την εβδομάδα. Τα έξοδα για χρώματα και όλα τα άλλα υλικά τα οποία απαιτούνταν κάθε φορά και τα οποία όπως είναι γνωστό κοστίζουν αρκετά επιβαρύνουν και αυτά τους εκπαιδευόμενους. Ζητάμε εάν υπάρχει η δυνατότητα να περιορισθούν στο ελάχιστο δυνατό τα δίδακτρα ή και να μηδενιστούν ώστε οι εκπαιδευόμενοι να επιβαρύνονται μόνο με τα υλικά.

Ε) Ως προς τα μαθήματα στη Δημοτική Πινακοθήκη τις οποίας ο χώρος είναι και κλιματιζόμενος και σύγχρονος θα προτείναμε να υπάρξει μέριμνα για προμήθεια εξοπλισμού (τραπεζάκια, κλπ) ώστε να βελτιωθούν αισθητά οι συνθήκες δημιουργίας και στα τμήματα των παιδιών αλλά και των ενηλίκων.

Ζ) Ένα ακόμη αίτημα αφορά την θεματολογία των μαθημάτων η οποία βέβαια εξαρτάται και από τα ενδιαφέροντα των συμμετεχόντων κάθε φορά. Ζούμε σε μία πλούσια περιοχή και από Μνημεία και από φυσικές ομορφιές, θα μπορούσε μία εικαστική προσέγγιση να αναδείξει και να προβάλλει μοναδικά την περιοχή μας μέσα από τα μάτια των καλλιτεχνών οι οποίοι όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά μπορούν με τις δικές τους πινελιές και την ξεχωριστή αποτύπωσή τους να δώσουν μία ενδιαφέρουσα και ξεχωριστή εκδοχή αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας.

Η) Τελευταίο αίτημα του Συλλόγου μας είναι η στήριξη του Δήμου στο θέμα της εξεύρεσης χώρου μέσα στον οποίο θα μπορούμε να λειτουργούμε, να συζητούμε και να δημιουργούμε. Το αφήσαμε τελευταίο γιατί στους δύσκολους καιρούς που ζούμε ως νεοσύστατος Σύλλογος δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα να καλύψουμε έξοδα που έχουν να κάνουν με διαμόρφωση χώρου ηλεκτρικό ρεύμα κλπ. με αποτέλεσμα να μην υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια επίσημη στέγη.

Η ύπαρξη της Πινακοθήκης βέβαια και βοηθά όμως ο συγκεκριμένος χώρος από μόνος του δεν μπορεί να αποτελέσει ένα σύγχρονο εργαστήριο εικαστικής δημιουργίας και έκφρασης όπως το οραματιζόμαστε, για απλούς πρακτικούς λόγους αφού στον ίδιο χώρο πραγματοποιούνται και οι εκθέσεις.

Εάν δεν υπάρχει αρχικά η δυνατότητα προσδιορισμού και στήριξης για μόνιμη στέγη θα επιθυμούσαμε να μας διευκολύνετε με περιστασιακή παραχώρηση χώρου ώστε να μπορούμε να συζητάμε τα διάφορα θέματα τα οποία προκύπτουν κάθε φορά γιατί όπως καταλαβαίνετε δεν είναι εύκολο αυτό να γίνεται σε κάποια καφετέρια γιατί οι συνθήκες δεν είναι οι ενδεδειγμένες.

Με εκτίμηση

Το Διοικητικό Συμβούλιο
 Η Πρόεδρος Χριστίνα Μπίζα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης