Οδηγός του δημότη στον Δήμο Άρταίων


Τα οφέλη που θα προκύψουν από την δημιουργία του οδηγού είναι σημαντικά

Σύσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη, σχετικά με τη δημιουργία «Οδηγού του Δημότη» στο Δήμο Αρταίων.


Στη σύσκεψη πέραν του Δημάρχου, συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Αρταίων κ.κ. Πατήλας Κων/νος, Μπαλάγκας Γεώργιος, Νταλάκας Δημήτριος, Παπάζογλου Χάρης και Λιόντος Νικόλαος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αρταίων κ. Ηλίας Σερβετάς, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πληροφορικής & Ηλεκτρονικής Εξυπηρέτησης του Δημότη κ. Γιώργος Μιλτιάδους, Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Πανέτας, ο κ. Ευάγγελος Ψωμάς Λέκτορας Διοίκησης Ολικής Ποιότητας στο Πανεπιστήμιο Πατρών και οι Διευθυντές και οι Προϊστάμενοι των Υπηρεσιών του Δήμου.

Κεντρικοί προσκεκλημένοι και εισηγητές στη συνάντηση ήταν, ο Προϊστάμενος Πληροφορικής ΠΕ Πρέβεζας κ. Αλέξανδρος Γέροντας και ο Προϊστάμενος Σχεδιασμού Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών για τον Πολίτη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας κ. Νικόλαος Ντέμος, οι οποίοι ηγήθηκαν της ομάδας που δημιούργησε τον «Οδηγό του Πολίτη» της Περιφέρειας Ηπείρου.

Οι κκ. Γέροντας και Ντέμος, παρουσίασαν τον «Οδηγό του Πολίτη» στα στελέχη του Δήμου, μετέφεραν την εμπειρία που αποκόμισαν κατά την υλοποίησή του, κατέδειξαν τα σημαντικά οφέλη που προκύπτουν από την χρήση του, τόσο για τους πολίτες όσο και για τον ίδιο το Φορέα και προσφέρθηκαν να στηρίξουν ενεργά την προσπάθεια του Δήμου Αρταίων για τη δημιουργία του «Οδηγού του Δημότη».

Ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, τόνισε ότι:

«Είναι άμεση προτεραιότητα της Νέας Δημοτικής Αρχής να προσχωρήσει στην υλοποίηση του «Οδηγού του Δημότη», στην αποτύπωση δηλαδή όλων των διαδικασιών του Δήμου που σχετίζονται με την εξυπηρέτηση των Δημοτών, στην καταγραφή των δικαιολογητικών που απαιτούνται για την κάθε μία καθώς και του χρόνου διεκπεραίωσης τους και στην οργανωμένη και ιεραρχικά δομημένη παρουσίασή τους μέσω διαδικτύου. Με αυτό τον τρόπο θα δοθεί η δυνατότητα στους δημότες, να έχουν σε ηλεκτρονική μορφή όλα τα έντυπα που τους ενδιαφέρουν, να εντοπίζουν εύκολα και γρήγορα την αρμόδια Υπηρεσία και να γνωρίζουν εκ των προτέρων την διαδικασία που απαιτείται να ακολουθήσουν για την διεκπεραίωση της υπόθεσής τους.

Τα οφέλη που θα προκύψουν από την δημιουργία του οδηγού είναι σημαντικά καθώς θα υπάρξει:

*Άμεση και ευκολότερη πρόσβαση στην πληροφόρηση για όλους τους πολίτες και κυρίως για τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα στις μετακινήσεις (π.χ. ΑΜΕΑ, κάτοικοι δυσπρόσιτων περιοχών, κ.α.).
*Μείωση των μετακινήσεων των πολιτών με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων
*Αύξηση της διαφάνειας και του αισθήματος εμπιστοσύνης προς τις δημόσιες υπηρεσίες
*Αποσυμφόρηση των υπηρεσιών από το μεγάλο όγκο πολιτών που περιμένουν να εξυπηρετηθούν με αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγικότητάς τους.
*Καλύτερος συντονισμός και η αύξηση της συνεργασίας μεταξύ των Υπηρεσιών.
*Δημιουργία βάσης πάνω στην οποία μπορεί να στηριχθεί μελλοντικά η απλούστευση των διοικητικών διαδικασιών, καθώς και η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος, στο οποίο οι χρήστες θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους, θα παρακολουθούν την πορεία της διεκπεραίωση της σε κάθε βήμα της και τελικά θα λαμβάνουν ηλεκτρονικά την απάντηση».

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση μεταξύ όλων των φορέων για ζητήματα που αφορούν ξεχωριστά στην κάθε διεύθυνση και τμήμα, στις δυνατότητες του προγράμματος, αλλά και στις ιδιαιτερότητες σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας του υλικού που θα χρησιμοποιηθεί ως πλατφόρμα των τυποποιημένων διαδικασιών του προγράμματος «Οδηγός του Δημότη».

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με πρόταση του Δημάρχου Αρταίων σχετικά με τη δημιουργία ομάδας εργασίας επιφορτισμένης με την εφαρμογή του προγράμματος και η οποία θα αποτελείται από στελέχη που έχουν αντικείμενό τους την πληροφορική.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης