Ένα συγκινητικό αντίο στον Μητσάρα, τον φίλο των ανθρώπων ...

 
H είδηση  του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στη φίλαθλη Ελλάδα και συλλυπητήρια μηνύματα γέμισαν τα κοινωνικά δίκτυα, μαζί με φωτογραφίες του Μητσάρα
 
Πιο συγκινητικό όμως ήταν το «αντίο» που του  είπε μέσω Facebook ο αντιδήμαρχος της πόλης της Καλλιθέας
 

«Απίστευτο! Έφυγε ο Μητσάρας μας απλά και αθόρυβα χωρίς να μας αποχαιρετήσει! Η φιγούρα του όμως παραμένει εδώ χαραγμένη παντού στους δρόμους στα πάρκα στα μαγαζιά, στο γήπεδο... αλλά προπάντων στη μνήμη και στις καρδιές όλων μας! Πραγματικά η μορφή του θα λείψει σε όλους τους Καλλιθεάτες από 3 ετών μέχρι 103!

Ποιος δεν γνώριζε τον «Μητσάρα», τον φίλο των ανθρώπων και των ζώων... των φύλλων και των δέντρων! Τον κατεπιλογήν «άστεγο» που περιφρονούσε προκλητικά τα υλικά αγαθά και στα τεράστια πλακάτ που κουβαλούσε στο στήθος, στο μέρος της καρδιάς, καυτηρίαζε τους πάντες και τα πάντα! Ευφυής, βαθιά σκεπτόμενος, ένας Διογένης, όχι με το φανάρι αλλά με το πλακάτ... όπου κάμερα και ο Μητσάρας για την «διασπορά των ιδεών». Καλό ταξίδι αγαπημένε Μητσάρα!

Ο Θεός να σε κατατάξει μετά των αγγέλων και να βρεις στον παράδεισο την κοινωνία που οραματίστηκες στη γη! Εκτίμησες ορθά την επίγεια ματαιότητα γι' αυτό και «έγραψες» στις καρδιές μας. Αιώνιά σου η μνήμη και μακάρια η ανάπαυση... αγαπημένε φίλε!»

O πιο εμβληματικός  και «παρεξηγημένος» λαϊκός θυμόσοφος των ελληνικών γηπέδων  που έγραφε ιστορία με τα έξυπνα μηνύματα που είχαν τα πλακάτ του «έφυγε» δυστυχώς από τη ζωή, την Πέμπτη (9/10), έχοντας όμως προλάβει να ζήσει μία ζωή με τους δικούς του κανόνες και χωρίς συμβιβασμούς. 
 
Φίλαθλος του Πανιωνίου αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου γενικότερα  έγινε διάσημος για τα περίφημα πλακάτ που κουβαλούσε κάθε φορά στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης και όχι μόνο. 
 
Αποτελούσε πάντα μια «συνοδεία» για όλους τους πρωταγωνιστές του ποδοσφαίρου  και της πολιτικής, ενώ όπως το  συνήθιζε εμφανιζόταν  πίσω από της κάμερες  με τον πλατύ και αφοπλιστικό του χαμόγελο. Τα τελευταία χρόνια έδινε το παρών και σε διαδηλώσεις στέλνοντας το δικό του μήνυμα αγανάκτησης.

 
madata.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης