Ορκίσθηκαν οι νεοσύλλεκτοι στο στρατόπεδο "Βερσή"


Την τελετή παρακολούθησαν εκτός των επισήμων και συγγενών των νεοσυλλέκτων και μαθητές δύο Σχολείων

Όρκο πίστης στην πατρίδα έδωσαν 160 νεοσύλλεκτοι οπλίτες της Ε’ ΕΣΣΟ 2014, κατά την τελετή ορκωμοσίας που έγινε σήμερα το πρωί στο στρατόπεδο «Βερσή» στην ‘Άρτα. (φώτο)




Τις ευχές τους για καλή στρατιωτική θητεία έδωσαν στους νεοσύλλεκτους ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Άρτας ο οποίος χοροστάτησε στην ορκωμοσία , ο Διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού Αντισ/ρχης κ. Ι. Λεοντάρης, ο διοικητής του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Αντισ/ρχης Πεζικού κ. Γεώργιος Αθανασίου και  ο υποδιοικητής κ. Φώτης Καραμπάς και εκπρόσωποι των τριών σωμάτων του Στρατού.

Την τελετή όρκου παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Βαρέλης Δημήτριος, οι Αντιδήμαρχοι Αρταίων κ.κ. Κων/νος Πατήλας  και Χάρης Παπάζογλου, ο Δ/ντής της Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Άρτας κ. Κώστας Δημητρίου, γονείς, φίλοι και συγγενείς των νεοσύλλεκτων και μαθητές δύο σχολείων.

Μετά το τέλος  της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης, δήλωσε: «Για τη σημερινή ορκωμοσία των νέων στρατιωτών, θα ήθελα να τους συγχαρώ για τον όρκο υπόσχεσης πίστης και αφοσίωσης στην  πατρίδα. Η σημερινή ορκωμοσία αποτελεί μια ξεχωριστή στιγμή, καθόσον ολοκληρώθηκε με επιτυχία η βασική τους εκπαίδευση, στην πόλη μας την Άρτα και εδώ να τονίσω τη μεγάλη σημασία επαναλειτουργίας και ενίσχυσης του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, καθώς για την πόλη μας έχει πολλαπλά οφέλη.

Κατά τη διάρκεια της θητείας τους, θα τους δοθεί η δυνατότητα να αξιοποιήσουν τις ικανότητές τους, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους, για τα εθνικά μας συμφέροντα και επιπλέον θα αποκτήσουν δεξιότητες , οι οποίες μπορούν να τους  βοηθήσουν και στη μετέπειτα πορεία τους στη κοινωνία και σε κάθε περίπτωση, η θητεία στο στράτευμα θα πρέπει να αποτελεί ευκαιρία προσωπικής βελτίωσης και προσφοράς, προς την πατρίδα και την κοινωνία.

Για τους γονείς των στρατευμένων να πω ότι, θα πρέπει να είναι περήφανοι για τα παιδιά τους , που θα αφιερώσουν ένα σημαντικό μέρος της ζωής τους στην υπηρεσία της πατρίδας και να τα στηρίζουν κατά τη διάρκεια της θητείας τους.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης