Ψαράς σώζει... καλοφαγά αετό από πνιγμό!


Και τράβηξε σε βίντεο την όλη... περιπέτεια 

Ο αετός “στόχευε” σολωμό που βγήκε όμως λίγο πιο βαρύς απ' όσο μπορούσε να σηκώσει – Ο ψαράς βρήκε το μεγαλοπρεπές πτηνό να επιπλέει στο νερό ανήμπορο να πετάξει και το περιμάζεψε 



 Την πιο περίεργη “ψαριά” της ζωής του πέτυχε ένας Αμερικανός που κατάφερε να βγάλει από τα νερά ποταμού όχι κάποιο μεγάλο ψάρι αλλά έναν μεγαλόπρεπο... φαλακρό αετό!

Ο ψαράς, που για καλή τύχη όλων μας είχε μαζί του βιντεοκάμερα και απαθανάτισε όλη την περιπέτειά του, ψάρευε ανέμελος όταν ξαφνικά είδε έναν φαλακρό αετό να επιπλέει στα νερά, ανήμπορος να πετάξει.

Λίγο νωρίτερα το μεγαλοπρέπές πτηνό είχε δει ένα σολωμό να κολυμπάει από κάτω του και έσπευσε να... γευματίσει. Δεν έλαβε όμως υπ' όψιν του, πως το συγκεκριμένο ψάρι ήταν μεγαλύτερο απ' όσο μπορούσε να σηκώσει. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το ψάρι να τον τραβήξει μαζί του κάτω από το νερό.

Ο ψαράς έτρεξε προς βοήθεια του αετού, τον “έβγαλε” από το νερό με τη βοήθεια μιας απόχης και τον άφησε να στεγνώσει. Παρ'όλα αυτά ο αετός παρέμεινε ανήμπορος να πετάξει κι έτσι ο ψαράς τον μετέφερε σε ένα κέντρο βοήθειας άγριας ζωής, όπου θα λάβει την απαραίτητη περίθαλψη.

Οι αρμόδιοι του κέντρου ανέφεραν πάντως πως το συγκεκριμένο συμβάν, αποτελεί συχνό φαινόμενο, μιας και οι φαλακροί αετοί, τείνουν να μην υπολογίζουν σωστά το μέγεθος της λείας τους. Επίσης ως αρπακτικά, όταν επιτεθούν, "κλειδώνουν" τη λαβή τους στο θύμα, και δεν το αφήνουν για κανένα λόγο.

Αυτό έχει ως επακόλουθο, συχνά πυκνά, τα μεγάλα ψάρια, να τραβούν μέσα στο νερό τους αετούς, οι οποίοι μπορεί να έχουν την ικανότητα να κολυμπούν, αλλά με βρεγμένα φτερά δεν μπορούν να κολυμπήσουν!



 protothema.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ