Οι Τούρκοι τρώνε κουλούρια και παρακολουθούν την πτώση του Κομπάνι!


Καθισμένοι αναπαυτικά παρακολουθούν τις δραματικές εξελίξεις, όπως θα παρακολουθούσαν μια ταινία δράσης ή έναν αγώνα

 Με το 40% του Κομπάνι να βρίσκεται πλέον στα χέρια των τζιχαντιστών, η πτώση της πόλης έχει γίνει ένα... θέαμα  για τους Τούρκους που μένουν κοντά στην πόλη και οι οποίοι παρακολουθούν τις δραματικές εξελίξεις, όπως ακριβώς θα παρακολουθούσαν μια ταινία δράσης ή έναν αγώνα. (φώτο)



Καθισμένοι αναπαυτικά σε λόφους κοντά στην πόλη, αλλά πάντα σε απόσταση ασφαλείας, οι Τούρκοι «τουρίστες του θανάτου» με κυάλια και νόστιμα κουλούρια στα χέρια, βλέπουν την πόλη -που βρίσκεται στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας- να βομβαρδίζεται και τους κατοίκους της να πεθαίνουν.



Η μάχη για το Κομπάνι έχει πάρει πλέον δραματική τροπή με περίπου 700 Κούρδους πολίτες -κυρίως ηλικιωμένους- να παραμένουν εγκλωβισμένοι στην πόλη, όμηροι των σκληρών τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Μάλιστα, ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία, Στέφαν Ντε Μιστούρα, δήλωσε την Παρασκευή από τη Γενεύη πως οι άμαχοι που παραμένουν στην περιοχή θα σφαγιαστούν από τους ακραίους ισλαμιστές αν καταληφθεί το Κομπάνι και χαρακτήρισε αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες εβδομάδες με την προέλαση των εξτρεμιστών στη Συρία «μία από τις χειρότερες γενοκτονίες του 20ου αιώνα».



Κι όλα αυτά ενώ 37 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 360 έχουν τραυματιστεί στην Τουρκία, στη διάρκεια των διαδηλώσεων των Κούρδων κατά της αδράνειας της τουρκικής κυβέρνησης απέναντι στην επίθεση του Ισλαμικού Κράτους κατά της συριακής κουρδικής πόλης...



Σημειώνεται ότι το Κομπάνι, έχει μεγάλη στρατηγική αξία για τους Κούρδους της Συρίας, καθώς είναι ένα από τα τρία καντόνια που έχουν ιδρύσει μετά την απόσυρση των δυνάμεων του Άσαντ και μελλοντικά υπήρχε σχέδιο αυτονομίας τους.
 
Η πόλη αυτή βρίσκεται στη μέση των δρόμων που οδηγούν στα άλλα δυο καντόνια. Η  πτώση της πόλης αυτής, θα σημάνει την αποδυνάμωση όλων των περιοχών που ελέγχονται από τους Κούρδους.

protothema.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης