Παρέμβαση Πούτιν για το ζήτημα της κυπριακής ΑΟΖ


Συνομίλησε με Ν. Αναστασιάδη επί μακρόν σε χθεσινοβραδινό δείπνο στο Μιλάνο 

Απαράδεκτη χαρακτήρισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν «την όποια παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας» σε συνομιλία που είχε με τον Νίκο Αναστασιάδη στο Μιλάνο, σύμφωνα με τον Κύπριο κυβερνητικό εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη.



Οι δύο πρόεδροι συζήτησαν χθες το βράδυ «επί μακρόν σε μια φιλικότατη και εγκάρδια ατμόσφαιρα» στο δείπνο που παρέθεσε το βράδυ της Πέμπτης ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας προς τους αρχηγούς κρατών που συμμετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής Ασίας - Ευρώπης, στο Μιλάνο. Ως εκ τούτου η συνάντηση δεν θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση που είχε προγραμματιστεί για σήμερα.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη, η συζήτηση αφορούσε τις διμερείς σχέσεις Κύπρου - Ρωσίας, τις σχέσεις Ε.Ε. - Ρωσίας, καθώς, επίσης, και την παρούσα φάση του Κυπριακού με επίκεντρο τις τελευταίες εξελίξεις, όπως αυτές διαμορφώθηκαν μετά την τουρκική οδηγία προς ναυτιλομένους, αναφορικά με την ΑΟΖ.

«Ο κ. Πούτιν, επαναβεβαίωσε τη ρωσική θέση αρχής τόσο σε ό,τι αφορά τη λύση του Κυπριακού όσο και το αναφαίρετο δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αξιοποιεί και να εκμεταλλεύεται τους φυσικούς πόρους εντός της ΑΟΖ της», συμπληρώνει ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή διάλογο και, αναλόγως των εξελίξεων, να προγραμματιστούν επισκέψεις εκατέρωθεν.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης