Στην Αθήνα η Αμάλ



Ποια είναι η Αμάλ Αλαμουντίν

Στην Αθήνα έφτασε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, η Λιβανέζα δικηγόρος και σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ, Αμάλ Αλαμουντίν, μαζί με δύο εξέχοντες νομικούς στο πλευρό της τον Τζόφρι Ρόμπερτσον και Νόρμαν Πάλμερ, για το θέμα της διεκδίκησης των Μαρμάρων του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο. (Οι πρώτες φώτο)



Η «τριμερής» θα έχει συναντήσεις τόσο με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά όσο και με τον υπουργό Πολιτισμού Κωνσταντίνο Τασούλα.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού η κ.Αλαμουντίν μαζί με τους Ρόμπερτσον και Πάλμερ θα συναντηθούν αύριο στις 12 το μεσημέρι στο γραφείο του κ.Τασούλα, ενώ την Τετάρτη θα γίνουν δεκτοί στο Μέγαρο Μαξίμου από τον πρωθυπουργό. Στη συνέχεια θα ξεναγηθούν στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Η Αμάλ Αλαμουντίν μόλις έφτασε στη χώρα μας
φώτο από το αεροδρόμιο

Οι τρεις τους έχουν συντάξει ένα νομικό σημείωμα με προτάσεις για τη διεκδίκηση των Γλυπτών, τις οποίες θα παρουσιάσουν στην ελληνική κυβέρνηση. Μάλιστα ο Ρόμπερτσον είναι κι ένας εκ των ιδιοκτητών της δικηγορικής φίρμας και έχει μεγάλη εμπειρία στο ζήτημα του επαναπατρισμού εθνικών θησαυρών.

Ο ίδιος ασχολήθηκε πρώτη φορά με τα Γλυπτά του Παρθενώνα το 2011, κατόπιν προτροπής Ελλήνων αξιωματούχων. Η γοητευτική -και νιόπαντρη- δικηγόρος έρχεται στην Αθήνα από το Λονδίνο χωρίς τον σύζυγό της Τζορτζ Κλούνεϊ, αφού η επίσκεψή της στα μέρη μας γίνεται για καθαρά επαγγελματικό σκοπό.

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Μάρτιο, ο Τζορτζ Κλούνεϊ είχε και ο ίδιος εκφράσει την υποστήριξή του για την επιστροφή των Μαρμάρων στην Ελλάδα καθώς προωθούσε την ταινία του «Μνημείων Άνδρες» (The Monuments Men).

 Ποια είναι η Αμάλ Αλαμουντίν


 Η Αμάλ Ράμζι Αλαμουντίν ειδικεύεται στη διεθνή νομοθεσία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την έκδοση κρατουμένων. Μιλά αραβικά, αγγλικά και γαλλικά.

Γεννήθηκε στη Βηρυττό το 1978. Τη δεκαετία του 1980, στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στον Λίβανο, η οικογένεια της Αλαμουντίν μετακόμισε στο Λονδίνο.

Η μητέρα της είναι ανταποκρίτρια στην αραβική εφημερίδα Al Hayat, ενώ ο πατέρας της είναι καθηγητής διοίκησης επιχειρήσεων στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυττού και κατάγεται από επιφανή οικογένεια δρούζων του Λιβάνου.

Η Αμάλ Αλαμουντίν σπούδασε στη Βρετανία και έκανε το μεταπτυχιακό της στη Νέα Υόρκη. Στη συνέχεια έκανε την πρακτική της σε γραφείο της Νέας Υόρκης.

Είχε εργαστεί στο γραφείο της εισαγγελίας στο Ειδικό Δικαστήριο του ΟΗΕ για το Λίβανο και στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία. Σήμερα εργάζεται στο νομικό γραφείο Doughty Street Chambers της βρετανικής πρωτεύουσας.

Σύμμαχος ο Αυστραλός φιλέλληνας Ντέιβιντ Χιλ 

Στο πλευρό των τριών επιφανών δικηγόρων (μια και εκείνος μεσολάβησε για την επίσκεψή τους στα μέρη μας) θα είναι και ο πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής για την επανένωση των Γλυπτών, Ντέιβιντ Χιλ.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Αυστραλός φιλέλληνας δήλωσε πως η «Ελλάδα θα πρέπει να διεκδικήσει δικαστικά τα Γλυπτά του Παρθενώνα, καθότι μπορεί να μην έχει και άλλη επιλογή».

Χάρη στη δική του διαμεσολάβηση -όπως είπε- έρχονται στην Αθήνα οι τρεις μεγαλοδικηγόροι, με σκοπό να συμβουλεύσουν την ελληνική κυβέρνηση για τις νομικές κινήσεις που θα πρέπει άμεσα να κάνουν αναφορικά με τη διεκδίκηση των Μαρμάρων. Η σχέση του με τον Ρόμπερτσον (τον ιδρυτή της φίρμας Doughty Street Chambers) μάλιστα είναι ιδιαίτερα στενή, αφού οι δυο τους υπήρξαν συμφοιτητές στο πανεπιστήμιο.

 Ο κ. Χιλ, ένας από τους μεγαλύτερους υπέρμαχους της επιστροφής των Μαρμάρων, είναι παντρεμένος με την Ελληνίδα Στεργίτσα Ζαμαγιά. Μάλιστα στο παρελθόν είχε διατελέσει διευθύνων σύμβουλος του καναλιού ABC, του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού ιδρύματος της Αυστραλίας, ενώ είχε υπάρξει και πρώην πρόεδρος της Αυστραλιανής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Πηγές:  ethnos.gr, espressonews.gr, kathimerini.gr,http://news.in.gr, .protothema.gr

ΦΏΤΟ και δήλωση από την άφιξη της στο ξενοδοχείο Μ. Βρετανία

«Είμαι χαρούμενη που ήρθα στην Ελλάδα. Με τιμά η πρόσκληση και σας ευχαριστώ», ήταν η πρώτη δήλωση που έκανε στους δημοσιογράφους έξω από το ξενοδοχείο, η διάσημη δικηγόρος που ειδικεύεται στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

 

Αμάλ Αλαμουντίν: «Είμαι χαρούμενη που ήρθα στην Ελλάδα»





 

 

 




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης