Ροδαυγή: Εντυπωσιακή η προσέλευση του κόσμου !!


Με μεγάλη επιτυχία έγινε και φέτος την Κυριακή 12-10-2014 η γιορτή του κάστανου και του τσίπουρου στην πανέμορφη με τις φυσικές ομορφιές της Ροδαυγή Άρτας.

Ο κόσμος που βρέθηκε χθες εκεί ήταν πολύς, σε αυτό βέβαια βοήθησε ο πολύ καλός καιρός, που δεν ήταν σίγουρα για τσίπουρο και κάστανα, αλλά προς τις γνωστές μας κοντινές παραλίες του Αμβρακικού και της Πρέβεζας. (ΔΕΙΤΕ και το φωτορεπορτάζ)




 

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο Ροδαυγής, με συνδιοργανωτή όπως πάντα και επιβάλετε θα τονίσω εγώ σε τέτοιες όμορφες εκδηλώσεις τον Δήμο Αρταίων.

Στους επισκέπτες διατίθονταν δωρεάν τσίπουρο,ψημένα και βραστά κάστανα ντόπιας παραγωγής και τηγανίτες.

 

Οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να αγοράσουν τοπικά προϊόντα όπως,τσίπουρο,μέλι,κάστανα,μαρμελάδες,γλυκά του κουταλιού,ρίγανη,καρύδια,σε χαμηλές τιμές παραγωγού.

Για την διασκέδαση των επισκεπτών έπαιξε η τοπική Ροδαυγιώτικη παραδοσιακή δημοτική ορχήστρα του Ηλία Πλαστήρα.

 

Ο κόσμος, όπως προαναφέραμε, ήταν πολύς και τα πολλά αυτοκίνητα με την συμβουλή τής αστυνομίας πάρκαραν στον περιφερειακό δρόμο Αρτας-Γέφυρα Πλάκας και έτσι οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να περπατήσουν στον νέο πέτρινο δρόμο εισόδου στην Ροδαυγή.

Γιά την όλη εκδήλωση δούλεψαν πολλοί εθελοντές,πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν και να φιλοξενήσουν τούς χιλιάδες επισκέπτες σήμερα στην Ροδαυγή.



Ο πρόεδρος του τοπικού συλλόγου Ροδαυγής, Χρήστος Σταύρου ευχαρίστησε ιδιαίτερα όλους τους παραγωγούς κάστανου, που μάζεψαν και πρόσφεραν τα κάστανα,για να τα απολαύσουν οι επισκέπτες σήμερα δωρεάν. Ευχαριστίες επίσης στους παραγωγούς τσίπουρου, που πρόσφεραν δωρεάν το παραδοσιακό τσίπουρο, όπως επίσης και τον σύλλογο γυναικών του χωριού, που έφτιαξε πίτες & τηγανίτες,οι οποίες μοιράστηκαν δωρεάν στους επισκέπτες.

 

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες ο Δήμαρχος κος Τσιρογιάννης,αντιδήμαρχοι,δημοτικοί σύμβουλοι,ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κος Τράμπας,ο υφυπουργός Παιδείας κος Στύλιος, η βουλευτής Άρτας κα Γεροβασίλη, ο βουλευτής επίσης Άρτας κος Γκόκας, η Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κα Πολυξένη Ταπραντζή – Κοίλια και πολλοί άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι του συλλόγου.

 

Μετά τις προσφωνήσεις και τις ευχαριστίες του προέδρου του συλλόγου σε όσους βοήθησαν και εργάστηκαν για να γίνει αυτή η όμορφη εκδήλωση μπήκαν στο χορό επίσημοι & επισκέπτες που παραβρέθηκαν σήμερα εκεί.

Το γλέντι κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα και ήταν μια ακόμη επιτυχημένη γιορτή,εκδήλωση των Ροδαυγητών για να προβάλουν το χωριό τους και τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής τους.

Πηγή: Κείμενο -φώτο http://korfovouni-vangelis.blogspot.gr/

Τις επόμενες φωτογραφίες της αλιεύσαμε από φίλους του fb

 





































Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης