Γίνεται θεσμός πλέον η γιορτή κρασιού στο "Ζεύκι"


Λίγα ήταν και φέτος τα 500 καθίσματα για να χωρέσουν όλους τους φίλους και πελάτες του κ. Κώστα Βασιλείου στη Γιορτή Κρασιού που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το μεσημέρι 19 Οκτωβρίου

Οργανώθηκε για δεύτερη φορά στο οινοποιείο- ταβέρνα "ζεύκι" σ' ένα ειδυλλιακό τοπίο στο Βαθύκαμπο Κεντρικού του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων Αρτας. (Φωτορεπορτάζ)




Ο καλός καιρός ευνόησε ώστε εφέτος να υπάρχει πολύ μεγαλύτερη προσέλευση έτσι ώστε κάποια στιγμή να γίνει το αδιαχώρητο.

 

Παρόλο που εφέτος είχαν γίνει ετοιμασίες για περισσότερους επισκέπτες ( 4 γουρουνόπουλα, 2 προβατίνες , 160 κιλά κοντοσούβλι, 25 κιλά κοκορέτσι ) αρκετοί ήταν αυτοί που δεν βρήκαν ψητά και αναγκάστηκαν να πάρουν "ψητά της ώρας" (παϊδάκια , μπριζόλες )

 

Όλοι όσοι παρευρέθησαν δοκίμασαν και απόλαυσαν τα τρία εξαιρετικά κρασιά, κόκκινο, ροζέ και λευκό . Συνολικά προσφέρθηκαν δωρεάν περίπου 450 κιλά κρασί. Τα νόστιμα φαγητά και οι φανταστικοί μεζέδες κέρδισαν τις εντυπώσεις όλων όσων τα δοκίμασαν..!


Στην προσφώνησή του εκ μέρους των φορέων της περιοχής ο Πρόεδρος της Ένωσης των Συλλόγων και Αδελφοτήτων της Δ.Ε Αθαμανίας του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων παιδίατρος κ. Αντώνης Κοντός είπε:


"Θα θέλαμε, όλοι οι φορείς της περιοχής, να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε τον κ. Κώστα Βασιλείου τον πρόεδρο όπως τον αποκαλούμε, μιας και τελευταία ήταν πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου, που για δεύτερη χρονιά εφέτος κάνει αυτή την όμορφη εκδήλωση, την μοναδική γιορτή κρασιού στα Τζουμέρκα!

Ο κ. Κώστας Βασιλείου είναι ένας βαθύτατα σκεπτόμενος άνθρωπος που προσπαθεί με κάθε τρόπο να δώσει μια μικρή ανάπτυξη στην περιοχή μας, προσπαθεί με αυτή την όμορφη επένδυση που έκανε στον τόπο μας, ένα στολίδι θα έλεγα για την περιοχή μας, να αποδείξει πως με παρόμοιες τέτοιες μικρές επενδύσεις μπορούν να ζήσουν αρκετές οικογένειες .


Μας δείχνεις επίσης πρόεδρε πως αυτός ο ευλογημένος τόπος που δυστυχώς έχει εγκαταλειφθεί, βγάζει πολύ καλά προϊόντα, πολύ καλό κρασί. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η φήμη του έχει φτάσει μέχρι τον Καναδά και δεν είναι τυχαίο που σε αυτή εδώ την μικρή περιοχή παράγονται περισσότεροι από 50 τόνους κρασί.

 Η προσπάθειά σου αυτή μας δείχνει πως η παραγωγή των δικών μας προϊόντων είναι ότι καλύτερο για να αντιμετωπίσουμε την κρίση. Κατάφερες Κώστα μου η ταβέρνα σου να γίνει ο "ναός του Βάκχου" και όλοι όσοι έρχονται να περνάνε "ζεύκι"...!! Να θυμίσω πως ζεύκι σημαίνει φαγοπότι, σημαίνει τσιμπούσι, είναι λέξη που την έχουμε πάρει από τους Τούρκους. Συνέχισε πάντα έτσι πρόεδρε τις προσπάθειές σου και εμείς θα είμαστε περήφανοι για εσένα και θα σε αγαπάμε. "


Στη συνέχεια ο κ. Κώστας Βασιλείου αφού ευχαρίστησε τον κ. Αντώνη Κοντό είπε πως τον συγκινεί η αγάπη που του δείχνουν όλοι τους.


Η ορχήστρα του Βασίλη Γεραγόρη και Κώστα Κωσταγιώργου με τη βοήθεια του καλού κρασιού που προσφέρονταν άφθονο και δωρεάν σ' όλους, έφεραν μεγάλο κέφι και το γλέντι κράτησε μέχρι αργά τη νύχτα.

 



 

 

 



























Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης