Στο υπουργείο Πολιτισμού η Αμάλ Αλαμουντίν



Το αυριανό πρόγραμμα

Με τον υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τασούλα συναντήθηκε η Αμάλ Αλαμουντίν, η οποία έφτασε χθες στην Αθήνα μαζί με τους διακεκριμένους νομικούς Τζέφρι Ρόμπερτσον και Νόρμαν Πάλμερ, προκειμένου να προσφέρουν από κοινού στην ελληνική κυβέρνηση συμβουλές για την επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα.



Η ομάδα των Βρετανών νομικών Πάλμερ και ο αρχαιολόγος Ντέιβιντ Χιλ, πρόεδρος του Παγκόσμιου συνδέσμου για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα, έφτασαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Πολιτισμού στην οδό Μπουμπουλίνας, όπου και τους υποδέχτηκε ο υπουργός Κωνσταντίνος Τασούλας.

Το αυριανό πρόγραμμα της Αμάλ Αλαμουντίν στην Αθήνα

Στη συνέχεια ανέβηκαν στο γραφείο του, όπου η κ. Αλαμουντίν συνομίλησε για λίγο με τον κ. Τασούλα, ευχαριστώντας τον για το θερμό καλωσόρισμα.




SOOC/NIKOS LIBERTAS

Στη συνάντηση, στόχος της οποίας είναι η διερεύνηση της καλύτερης δυνατής νομικής φόρμουλας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, συμμετέχουν η γενική γραμματέας του ΥΠΠΟΑ Λ. Μενδώνη, ο διευθυντής του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης Δημ. Παντερμανλής και η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοπωλείων και ιδιωτικών αρχαιολογικών συλλογών.

Το αυριανό πρόγραμμα



Για την Τετάρτη έκλεισε η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τη δικηγόρο Αμάλ Αλαμουντίν.

Ειδικότερα, η συνάντηση του κ. Σαμαρά με τη δικηγόρο είναι προγραμματισμένη για τις 11:30.

Μετά τη συνάντηση, στη 13:00, η Αμάλ Αλαμουντίν θα ξεναγηθεί μαζί με τους συνεργάτες της στο μουσείο της Ακρόπολης και θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου στις 13:30.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα της παραθέσει γεύμα, ενώ γύρω στις 16:00 πιθανότατα, η Αμάλ Αλαμουντίν και οι συνεργάτες της θα επισκεφτούν τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.


Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης