Άρτα: Ντόπιοι και επαγγελματίες οι κλέφτες αντλιών


Η αξία των κλεμμένων αντικειμένων ανέρχεται σε (21.500) ευρώ

Αποτελεσματική κρίθηκε τελικά η έρευνα που διεξήγαγε καιρό τώρα η Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα διαδοχικά κρούσματα κλοπών αντλιών ποτίσματος από τα χωράφια των αγροτών – παραγωγών του νομού μας, που έτειναν να αποτελέσουν «μάστιγα». 



 Η αποτελεσματικότητα εγγυάται στο γεγονός ότι μετά από έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών η Αστυνομική Διεύθυνση εξιχνίασε σειρά κλοπών συλλαμβάνοντας δυο ημεδαπούς ηλικίας 40 και 44 ετών αντίστοιχα, προχθές το απόγευμα, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν τέσσερις κλεμμένες αντλίες.

Σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο τα προϊόντα κλοπής ταυτοποιήθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους, στους οποίους και επιστρέφονται, όμως η υπόθεση αυτή για την αστυνομία δεν έκλεισε καθόσον η ερευνά όπως πληροφορούμαστε θα συνεχιστεί.

Κι αυτό διότι ο ένας εκ των δραστών φέρεται να διατηρούσε συνεργείο επισκευής αντλιών, ενώ πηγές αναφέρουν ότι μεταπωλούνταν κλεμμένα αντίστοιχα μηχανήματα.

Από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα, έχει ταυτοποιηθεί η δράση τους σε δεκατέσσερις υποθέσεις κλοπών, που έγιναν κατά το χρονικό διάστημα από 30-08-2013 έως 27-09-2014, σε αποθήκες αγροκτημάτων στα χωριά Ανέζα, Απόμερο, Μύτικα, Ψαθοτόπι και Βάλτο Γαβριάς, ενώ η αξία των κλεμμένων αντικειμένων ανέρχεται σε (21.500) ευρώ.

Από την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας διαπιστώθηκε ότι τα κλοπιμαία είχαν πωληθεί σε δεκατέσσερις ημεδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Μεγάλο μέρος των κλεμμένων μηχανημάτων που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών, στην κατοχή των κλεπταποδόχων, κατασχέθηκαν κι αποδόθηκαν στους νόμιμους δικαιούχους τους.

Πηγή: ixotisartas.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης