"Δεν φοβάμαι τίποτα ψηφίστηκα από τον Αρτινό λαό"


Χρ. Τσιρογιάννης:  "Δεν με ενδιαφέρει αν θα εκλεγώ ξανά, αλλά θα σπάσω αυγά!"

«Πρόκειται για τρία διαφορετικά εντελώς μεταξύ τους θέματα» δήλωσε απευθυνόμενος και στους εργαζόμενους στην διάρκεια της Γενικής τους Συνέλευσης χτες το μεσημέρι στο ισόγειο του Δημαρχείου, ο δήμαρχος Χρ. Τσιρογιάννης, όσο και στα τοπικά ΜΜΕ,... 



....αναφερόμενος στον έλεγχο των πτυχίων, στον αντίστοιχο για την μετατροπή συμβάσεων και το νόμο αξιολόγησης, προσθέτοντας και διευκρινίσεις περί της ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας που ολοκληρώθηκε μόλις χθες.

Ωστόσο ο κ. Τσιρογιάννης δήλωσε ότι πρέπει η στήριξη των εργαζομένων που όλοι διατείνονται να είναι ξεκάθαρη και συγκεκριμένη, λέγοντας ότι δεν προτίθεται να καλύψει κακώς κείμενα στο όνομα του πολιτικού κόστους. Μάλιστα είπε στη Συνέλευση και επανέλαβε στις δηλώσεις του ότι προτίθεται «να σπάσει αυγά και δεν τον ενδιαφέρει αν θα εκλεγεί δεύτερη φορά αλλά να παράξει έργο στην διάρκεια της θητείας του».

Συγκεκριμένα ο κ. Τσιρογιάννης είπε: «Ο έλεγχος των πτυχίων έχει ξεκινήσει από το Μάρτιο, όπως και ο έλεγχος των συμβάσεων που έχει ξεκινήσει και από το καλοκαίρι, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουμε για το Δήμο Αρταίων κάποιο κρούσμα, και το τρίτο είναι η εφαρμογή του νόμου της αξιολόγησης κι είπαμε και χθες με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι συμφωνούμε με το ότι πρέπει να υπάρχει αξιολόγηση όμως δεν συμφωνούμε με την συγκεκριμένη και τον επιμερισμό των ποσοστών για άχρηστους μέτριους και καλούς υπαλλήλους, κι εκεί είμαστε όλοι ομόφώνα αντίθετοι.

Σε ότι αφορά την ενδοαυτοδιοικητική κινητικότητα, είναι μια διαδικασία η οποία πήρε παράταση μέχρι σήμερα 30 Σεπτεμβρίου και καταφέραμε στο Δήμο Αρταίων να έρθουν γύρω στα 15 άτομα Αρτινοί που ήταν είτε στην Αθήνα, είτε στην Κρήτη είτε κάπου αλλού και οι οικογένειες ήταν διασκορπισμένες βέβαια εξ αυτού του λόγου, οπότε πήρα πάνω μου το θέμα για να ενισχύσω τις δομές του Δήμου και να βοηθήσω επίσης αυτέ στις οικογένειες και προχώρησα αυτή την διαδικασία ενισχύοντας με τον κόσμο αυτό τις δομές του Δήμου. Γι’ αυτό και κατηγορήθηκα.

Πρέπει τελικά να καταλάβουμε με ποιόν είμαστε. Δεν είμαστε με τους εργαζόμενους; Εγώ επειδή προέρχομαι από την δημόσια διοίκηση κι έχω μια ευαισθησία περισσότερο καθότι προέρχομαι από τον χώρο των εργαζομένων, έχω βγει αρκετές φορές με τα απορριμματοφόρα του Δήμου έξω και δεν κρύβομαι. Δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος.

Δεν είμαι του γραφείου και δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος και αν κάποιοι θεωρούν ότι πρέπει να λέμε ότι στηρίζουμε τους εργαζομένους αλλά αφήνουμε πράγματα άσχημα να εξακολουθούν. Το δήλωσα κι εδώ στους εργαζόμενους σήμερα ότι προκειμένου να κάνεις ομελέτα πρέπει να σπάσεις αυγά κι εγώ θα σπάσω αυγά. Δεν με απασχολεί το πολιτικό κόστος, δεν με ενδιαφέρει αν θα ξαναβγώ δεύτερη φορά αλλά στην θητεία μου θέλω να παράξω έργο και θα είμαι έξω στο δρόμο κι όχι στο γραφείο».

Δεν φοβάμαι τίποτα ψηφίστηκα από τον Αρτινό λαό 

Στην ερώτηση της "Η" αν τον φοβίζουν οι προειδοποιήσεις σχετικά με την παραπομπή των δημάρχων που αντιδρούν στην εφαρμογή του νόμου περί αξιολόγησης στην δικαιοσύνη που μετέφερε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κ. Τσιρογιάννης απάντησε:

«Εκφράζουμε την άποψή μας μέσα από τα όργανά μας που είπαμε «ναι» στην αξιολόγηση όχι όμως στον επιμερισμό των ποσοστών. Θα πρέπει αυτό το πράγμα το υπουργείο να το δει. Δεν φοβάμαι κάτι. Εγώ ψηφίστηκα από τον Αρτινό λαό και στηρίζω τους εργαζόμενους του Δήμου Αρταίων».

Λίτσα Κιτσαντά: ενάντια σε αυτή την αξιολόγηση 

Στη διάρκεια της κινητοποίησης των εργαζομένων στο Δημαρχείο της Άρτας βρέθηκε και η επικεφαλής της παράταξης «Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή» Λίτσα Κιτσαντά η οποία στο χώρο της Συνέλευση δήλωσε προς τους εργαζόμενους ότι η απόφαση κατά της αξιολόγησης στο Δήμο Αρταίων ήταν ομόφωνη, πρόσθεσε ωστόσο ότι άποψη της παράταξης της ήταν να συμπεριληφθεί σε αυτή και η διαδικασία ελέγχου των συμβάσεων.

Στις δηλώσεις της προς τα τοπικά ΜΜΕ, δήλωσε σχετικά: «Χθες το βράδυ ήρθε μια ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που τάσσεται κατά της αξιολόγησης και του νόμου 4250/2014 που βρίσκεται σε συνάρτηση με τις μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

Είμαστε ενάντια στην αξιολόγηση έτσι όπως αυτή μεθοδεύεται από την σημερινή κυβέρνηση ακριβώς γιατί ο στόχος τους δεν είναι να αξιολογήσουν πραγματικά τους υπαλλήλους, που σαφώς θα πρέπει να αξιολογούνται και σαφώς θα πρέπει να παρέχουν τις υπηρεσίες τους όπως ο νόμος ορίζει, αλλά γίνεται με απώτερο στόχο χιλιάδες εργαζόμενοι να πάρουν το δρόμο της απόλυσης. Εμείς λοιπόν στεκόμαστε στο πλευρό τους, αγωνιζόμαστε μαζί τους για μια σειρά από ζητήματα που μπορεί να προκύψουν στο μέλλον εδώ, στο Δήμο Αρταίων, αλλά και γενικότερα ζητήματα στα οποία θα μας βρουν συμπαραστάτες».

Δημήτρης Καραγεώργος: «επιχείρηση συκοφάντησης» 

Ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Τμήματος Άρτας, μίλησε στην γενική συνέλευση των εργαζομένων του Δήμου, αναφερόμενος στην ομόνοια που θα πρέπει να διέπει τον αγώνα τους καθόσον όπως είπε υπάρχει μια τεράστια προσπάθεια να συκοφαντηθούν οι ίδιοι και ο αγώνας τους.

Όσα ο κ. Καραγιώργος επισήμανε προς τους εργαζόμενους περιλαμβάνονται στην ανακοίνωση του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ και συγκεκριμένα τονίζεται:

«Ο δραστικός περιορισμός του Δημόσιου Τομέα αποτελεί βασική προτεραιότητα των πολιτικών της λιτότητας που επιβάλλουν οι Κυβερνήσεις των μνημονίων τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Οι πολιτικές αυτές συνοδεύτηκαν με μια ακραία επικοινωνιακή τακτική που στηρίχθηκε, στη διαστρέβλωση και την κατασυκοφάντηση των εργαζομένων και των υπηρεσιών που προσφέρουν.

Με την ίδια μεθοδολογία επιχειρείται να συκοφαντηθεί ο αγώνας των εργαζομένων στο Δημόσιο ενάντια στην «αξιολόγηση» των απολύσεων, της διάλυσης των δομών κοινωνικής προστασίας και του ασφυκτικού εναγκαλισμού της Δημόσιας Διοίκησης με τα πελατειακά δίκτυα.

Με πρωτοφανή θρασύτητα οι κρατούντες επιδιώκουν να εμφανίσουν τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό κίνημα ως υποστηρικτές της αναξιοκρατίας και ως προστάτες πλαστογράφων.(…) Η συνεχής συκοφάντηση των εργαζομένων, ο εντεινόμενος αυταρχισμός και οι δικαστικές αποφάσεις, δεν μπορούν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων στο Δημόσιο. Οι πολιτικές της λιτότητας, της ανεργίας, της κατάργησης των δημοσίων κοινωνικών υπηρεσιών και της παράδοσης τους στο ιδιωτικό κερδοσκοπικό κεφάλαιο θα ανατραπούν με τους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς αγώνες».

 ixotisartas.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ