Βαθύκαμπος: 2η Γιορτή Κρασιού στο Ζεύκι


19 Οκτωβρίου 2014 η 2η Γιορτή κρασιού στο οινοποιείο Ζεύκι το οποίο βρίσκεται στο Βαθύκαμπο Κεντρικού του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων

Οίνος ευφραίνει καρδίαν. Το κρασί, μια από τις κορυφαίες δημιουργίες του ανθρώπου, θα έχει την τιμητική του και πάλι στο Ζεύκι στις 19-10-14.



Όλα ξεκινάν τον χειμώνα με το κλάδεμα... την άνοιξη κοπριά, το καλοκαίρι ξεβλαστάριασμα κ' σκιάχτρα και τελειώνουν με τον τρύγο, το στύψιμο και την ζύμωση.

Τώρα ήρθε η ώρα της απόλαυσης. Η ώρα να γευτούμε τα κρασιά μας και τους εκλεκτούς μεζέδες μας.

Το κρασί θα προσφέρετε δωρεάν και το κέφι για γλέντι είναι δεδομένο.

Θα περάσουμε ζεύκι!

Σημειώνουμε ότι η εκδήλωση διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία για πρώτη φορά πέρυσι στο οινοποιείο- ταβέρνα «Ζεύκι» σ' ένα ειδυλλιακό τοπίο, στο Βαθύκαμπο Κεντρικού του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων. Όλοι όσοι παρευρέθησαν δοκίμασαν και απόλαυσαν τα δύο εξαιρετικά κρασιά, το κόκκινο και το λευκό.

Τα νόστιμα φαγητά και οι φανταστικοί μεζέδες κέρδισαν τις εντυπώσεις όλων όσων τα δοκίμασαν.

Αντώνης Κοντός: Μέχρι τον Καναδά φτάνει το "ζεύκι"! 10.000 μπουκάλια του παράγγελλαν για φέτος



Στην περυσινή εκδήλωση και στην προσφώνησή του εκ μέρους των φορέων της περιοχής, ο πρόεδρος της Ένωσης των Συλλόγων και Αδελφοτήτων Αθαμανίας Δήμου Κεντρ. Τζουμέρκων, παιδίατρος, Αντώνης Κοντός είπε:

«Θα θέλαμε όλοι οι φορείς της περιοχής να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε για την τόσο όμορφη επένδυση που έκανε στον τόπο μας, ένα στολίδι θα έλεγα για την περιοχή μας, τον Κώστα Βασιλείου, τον πρόεδρο, όπως τον αποκαλούμε, μια και τελευταία ήταν πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου. Αν και νομίζω πως θα του ταίριαζε καλύτερα το όνομα του καθηγητή, διότι καθηγητής συνταξιούχος είναι ο Κώστας, αλλά και "καθηγητής" στο να κάνει καλό κρασί, καλό "ζεύκι".

Μέχρι τον Καναδά φτάνει το "ζεύκι"! 10.000 μπουκάλια του παράγγελλαν για φέτος. Σε καιρό οικονομικής κρίσης το "ζεύκι" μας φέρνει και συνάλλαγμα. "Καθηγητής" θα έλεγα και στο να κάνει φανταστικούς μεζέδες στην ταβέρνα του που όποιος έρθει για πρώτη φορά δεν "ξεκολλάει" από εδώ. Το μεράκι που έχει ο πρόεδρος γι΄ αυτό που κάνει δεν περιγράφεται, το βλέπουμε άλλωστε όλοι μας όσες φορές και αν έχουμε έρθει στην ταβέρνα του.

Είναι πάρα πολλοί αυτοί που για πρώτη φορά ήρθαν και γνώρισαν την όμορφη περιοχή μας επειδή έμαθαν πως εδώ υπάρχει αυτή η τόσο ωραία επένδυση. Όταν στο κρασί του Κώστα βλέπω την ετικέτα που γράφει "ζεύκι", όταν βλέπω τις πινακίδες στο δρόμο που μας οδηγούν σ' αυτή την ταβέρνα, θυμάμαι τη μάνα μου που όταν έκανε κανένα καλό φαγητό μου έλεγε: "Σήμερα θα κάνουμε ζεύκι".

Ζεύκι για όσους τυχόν δεν το ξέρουν σημαίνει φαγοπότι, σημαίνει τσιμπούσι ...Είναι λέξη που την έχουμε πάρει από τους Τούρκους. Θα ήταν παράλειψη αν δεν δίναμε συγχαρητήρια και στον Φώτη τον Τσιβόλα, τον κατασκευαστή όλων όσων βλέπετε εδώ.

Έδειξε μεγάλο σεβασμό στο περιβάλλον και όπως βλέπουμε όλοι μας, όλες οι κατασκευές του "δένουν" και ταιριάζουν απόλυτα με το πανέμορφο περιβάλλον της περιοχής. Βλέποντας πως δεν σταματάει ο πρόεδρος τις κατασκευές αλλά συνεχίζει να ομορφαίνει αυτόν εδώ το χώρο, τον ρώτησα πότε θα κάνει απόσβεση και η απάντησή του ήταν: Ποτέ γιατρέ μου δεν θα κάνω απόσβεση. Θέλω όμως να δείξω πως αν αυτός ο πανέμορφος τόπος αξιοποιηθεί σωστά μπορεί να δώσει ψωμί σε πολλές οικογένειες"

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης