Ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα με την ώρα από την TΟΥΟΤΑ


Κάντε κράτηση με το κινητό σας σ' ένα i-Road και ξεκινήστε τις βόλτες 

 Tα πειραματικά πολύ μικρά, ηλεκτρικά αυτοκίνητα πόλης δεν είναι κάτι καινούργιο. Υπάρχουν πολλά από αυτά, ακόμα και στην χώρα μας, αλλά στην Ευρώπη, στην Ιαπωνία και στην Καλιφόρνια, υπάρχουν πολλά επαναστατικά προγράμματα που «τρέχουν», στην προσπάθεια να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα της ολοένα μεγαλύτερης ζήτησης μικρών ηλεκτρικών αυτοκινήτων με μηδενικούς ρύπους. 



Η Toyota προτείνει το i-Road. Ένα μικρό μονοθέσιο, τρίκυκλο ηλεκτρικό αυτοκινητάκι, που θα μπορεί κανείς να «νοικιάσει» και να χρησιμοποιήσει σε μιά πολυσύχναστη πόλη.

Η ιδέα είναι βασικά ένα είδος δανεισμού, όπως συμβαίνει σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις με ποδήλατα και συμπληρώνει τα υφιστάμενα συστήματα μαζικής μεταφοράς. Μπορείτε να κάνετε κράτηση ενός i-Road, χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή στο τηλέφωνό σας και δεν χρειάζεται μάλιστα να το επιστρέψετε από το σημείο που το πήρατε, αλλά θα μπορείτε να το αφήσετε σε έναν άλλο σταθμό i-Road.

Οι σταθμοί λειτουργούν επίσης ως σημεία φόρτισης για τα οχήματα, ώστε πάντοτε να είναι φορτισμένα. Το πρόγραμμα i-Road, η Toyota πρώτα το εφάρμοσε στο Τόκιο στις αρχές του 2014 και τώρα το έφερε στην Ευρώπη, για να δουν οι Ευρωπαϊκοι φορείς, αν ταιριάζει στην Ευρωπαϊκή ιδιοσυγκρασία των τυπικών χρηστών. Το πιλοτικό πρόγραμμα ονομάζεται Cité lib και υλοποιείται, σε συνεργασία με την Ιαπωνική εταιρεία car-sharing Ha:Mo που έχει προηγούμενη εμπειρία στο συγκεκριμένο θέμα.

Στη Γκρενόμπλ, στη Γαλλία, οι κάτοικοι μπορούν να νοικιάσουν ένα από τα 70 Toyota i-Road που είναι μοιρασμένα σε 29 σταθμούς σε όλη την πόλη. Η ιδέα στηρίζεται στο γεγονός πως τα περισσότερα αυτοκίνητα κυκλοφορούν μέσα στην πόλη με μόνο τον οδηγό και βέβαια, πως το νέο σύστημα βοηθά επίσης να κάνει την ιδέα του car-sharing περισσότερο δεκτική και κατανοητή στον απλό κόσμο.

Η ιδέα είναι μια έξυπνη κίνηση από την Toyota. Η ιδιοκτησία του αυτοκινήτου δεν είναι το ορυχείο χρυσού που ήταν κάποτε. Αν οι Τοπικές αυτοδιοικήσεις στις πόλεις με προβλήματα ρύπανσης, είναι πρόθυμοι να επενδύσουν σε στόλους αυτών των κοινόχρηστων οχημάτων, τότε θα αλλάξει ο τρόπος μετακίνησής μας. Σημειώστε πως το κόστος θα είναι στα επίπεδα ενός εισιτηρίου λεωφορείου και θα υπάρχουν και πακέτα που θα κατεβάζουν την τιμή ακόμα πιο χαμηλά από ένα εισιτήριο λεωφορείου για χρήση μίας ώρας. Τι λέτε ωραία ιδέα;





Πηγή: gazzetta.gr
 newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης