Τα διαστημικά ταξί παρουσίασε η NASA


H NASA σε συνεργασία με τις εταιρείες Boeing και SpaceX δημιουργεί τα πρώτα «διαστημικά ταξί», τα νέα γενιάς διαστημόπλοια

 Σε ειδική παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, η NASA ανακοίνωσε την κατασκευή από τις εταιρείες Boeing και SpaceX των πρώτων ιδιωτικών διαστημόπλοιων, των λεγόμενων «διαστημικών ταξί»,... (ΒΊΝΤΕΟ)




... που θα μεταφέρουν τους αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), ώστε να μην εξαρτώνται πια οι ΗΠΑ από τη Ρωσία για τη μεταφορά των αστροναυτών.

Με τον όρο «διαστημικά ταξί» η ΝΑΣΑ και οι συνεργάτες της θέλουν να δείξουν πόσο εύκολη θα γίνει η αποστολή ανθρώπων στο Διάστημα, από το 2017 και πέρα.

ΝΑΣΑ - NASA - επιβατικό διαστημόπλοιο - SpaceX - Boeing

Με την ανάθεση σε δύο ιδιωτικές εταιρείες του έργου των διαστημικών ταξί, η NASA μπορεί πλέον να επικεντρώσει την προσοχή της σε πιο φιλόδοξους στόχους, όπως η αποστολή ανθρώπων στον Άρη, όπως αναφέρθηκε στην συνέντευξη Τύπου.

«Η σημερινή ανακοίνωση θέτει το στάδιο για το πιο φιλόδοξο και συναρπαστικό κεφάλαιο στην ιστορία της NASA και της ανθρώπινης διαστημικής πτήσης», ανέφερε, μεταξύ άλλων, o διαχειριστής της NASA, Τσαρλς Μπόλντεν.

Σημειώνεται ότι σήμερα οι Αμερικανοί πληρώνουν στους Ρώσους 70 εκατομμύρια δολάρια για κάθε αστροναύτη που μεταφέρεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.


antenna.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης