Το αιολικό πάρκο στη Σκουληκαριά Άρτας


Κείμενο: Σπύρος Γράδος

Να ευχηθώ στο καινούριο δημοτικό συμβούλιο να έχει μία δημιουργική θητεία. Ο Αύγουστος όπως όλοι γνωρίζουμε είναι ένας μήνας που μας δίνεται η ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με το χωρίο και τα προβλήματα του.



Είναι επίσης ο μήνας των πανηγυριών και της ''ψητής προβατίνας'' των πολιτιστικών εκδηλώσεων όπως συνηθίζουμε να τις λέμε τώρα τελευταία, δυστυχώς παρακμιακού περιεχομένου πολλές φορές. Η καινούρια δημοτική αρχή και το αιολικό πάρκο στη Σκουληκαριά

Η κρίση όμως δεν αφήνει κανέναν απ'έξω, οι πληγές και στην περιοχή μας είναι μεγάλες. Για τους κτηνοτρόφους δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα από την περικοπή των επιδοτήσεων και τη φορολόγηση οικοπέδων και αγοτεμαχίων, στην πιο φτωχή περιοχή της Ευρώπης που την εξαθλιώνουν ακόμα περισσότερο. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά έρχονται με τη δημιουργία του αιολικού πάρκου στο Γάβρογο να δώσουν τη χαριστική βολή.

Το γιατί το αιολικό πάρκο θα κάνει ζημιά στον τόπο μας το έχουν αναλύσει ειδικοί και υπάρχει γι'αυτό μεγάλη αρθρογραφία για όποιον θέλει να ενημερωθεί. Εντύπωση όμως προκαλεί το γεγονός ότι στη Σκουληκαριά δεν είναι θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα τον κόσμο, και αυτό όχι από αδιαφορία αλλά γιατί ο κόσμος δεν είναι ενημερωμένος για το τι πρόκειται να κάνουν.

Η ευθήνη βέβαια γι'αυτό είναι στην προηγούμενη δημοτική αρχή και πιο συγκεκριμένα στους τοπικούς ''παράγοντες'' δημοτικούς συμβούλους που χωρίς να ενημερώσουν τον κόσμο έδωσαν την συγκατάθεση τους.

Με τον καινούριο δήμαρχο δεν κατάφερα να κουβεντιάσω παρόλο που προσπάθησα (ήταν πολύ απασχολημένος με τα πανηγύρια). Έμαθα όμως από τους συνεργάτες του για τη θέση του σχετικά με το αιολικό πάρκο και ομολογώ πως δε χάρηκα ιδιαίτερα ''Θα υποστηρίξω ότι αποφασίσει η τοπική κοινωνία'' λέει.

Εδώ πρέπει να συμβαίνουν δύο πράγματα είτε να έχει κάποιο σχέδιο για το πως θα ερωτηθεί η τοπική κοινωνία, όπου θα πρέπει να μας το πει, είτε κάνει το κορόιδο προσπαθώντας να είναι και με το χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα. Όσο για τους τοπικούς ''ψευτοπαράγοντες'' που κατάφεραν πάλι να μεταπηδήσουν στην πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, προσωπικά δεν περιμένω τίποτα.

Σύμφωνα με την πάγια τακτική τους περιμένουν να δούν προς τα που θα γύρει η πλάστιγγα για να χωθούν. Ελπίζω ο δήμαρχος να μην είναι της ίδια λογικής. Τέλος η δημοτική αρχή δεν μπορεί να είναι παρατηρητής.

Η δημοτική αρχή θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στον τόπο όπως έγινε σε άλλες περιοχές (Τζουμερκοχώρια, Ευρυτανία), να ενημερώσει και να κινητοποιήσει τους κατοίκους του δήμου, και όχι μόνο, και μαζί με όλους τους φορείς να προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε την καταστροφή γιατί κινδυνεύουμε να γίνουμε εμείς τα κορόιδα.

Σπύρος Γράδος
Αντιπρόεδρος των Σκουληκαριτών Αθήνας

Σχόλια

  1. Πλάκα μας κάνετε. Άντε στην Ολλανδία 1η χώρα κρεατοπαραγωγής και γαλακτοπαραγωγής να ανοίξετε τα στραβά σας να δείτε ποσα αιολικά πάρκα υπάρχουν. Πατριώτες της εβδομάδας του 15αυγουστου κάντε μας τη χάρη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πες μας εσυ ο ανοιχτομάτης που πήγες και στην Ολλανδία και είδες, τι κάνουν εκεί? Ισοπεδώνουν τα βουνά τους για να φτιάξουν αιολικά πάρκα? Παπαγάλε της ανοησίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης