Πώς θα είναι η οδός Πανεπιστημίου μετά την ανάπλαση


Δείτε το βίντεο

Στην οδό Πανεπιστημίου περιηγήθηκε ο Γενικός Γραματτέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, εξηγώντας στην κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης του ΑΠΕ-ΜΠΕ τα σημεία ανάπλασης της πρωτεύουσας και τα σημεία εμπορικής ανάπτυξης.



«Είναι ένα φιλόδοξο έργο, αλλά πολύ καλά μελετημένο, με μελέτες που χρηματοδότησε το Ίδρυμα Ωνάση. Αφορά όλο το ιστορικό κέντρο, βέβαια θα το αφορά και κυκλοφοριακά. Οι παρεμβάσεις θα ξεκινήσουν από την Αμαλίας και θα φθάσουν μέχρι την Πλατεία Αιγύπτου.

Οι δρόμοι, όπως είναι η Ρήγα Φεραίου, ή η Πεσμαζόγλου, θα είναι πεζόδρομοι, η Ομόνοια θα αποκτήσει τη νεοκλασική της μορφή, όπως ήταν παλαιότερα, ανάπλαση της Πλατείας Δικαιοσύνης και το πολύ σημαντικό είναι ότι δεν κλείνουμε την Πανεπιστημίου.

Η Ακαδημίας θα έχει αντίστροφη κίνηση, δηλαδή τα αυτοκίνητα δεν θα ανεβαίνουν, αλλά θα κατεβαίνουν και αυτό στο πλαίσιο των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που προανέφερα. Η Σταδίου θα συνδεθεί με την Πειραιώς. Από την Πειραιώς θα έρχονται και θα κατευθύνονται προς το Σύνταγμα μέσω της Σταδίου. Δεν κλείνουμε το κέντρο.

Θα υπάρχουν διαμπερείς κινήσεις, π.χ. η Μπενάκη, η Ομήρου για τα λεωφορεία θα επιτρέπουν και τη διαμπερή κίνηση σε κάποια σημεία. Ταυτόχρονα, θα υπάρχει πρόσβαση για τα ΙΧ να ξεφορτώνουν, για τα λεωφορεία, για τα αυτοκίνητα τροφοδοσίας των καταστημάτων» εξηγεί ο κ. Σιμόπουλος.

 merisia.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης