Έκτακτη σύνοδος για το χρέος τον Νοέμβριο στην Ουάσιγκτον


ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  

Σύσκεψη υψηλού επιπέδου των δανειστών της Ελλάδας, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στην Ουάσιγκτον στα μέσα Νοεμβρίου με στόχο να διεξαχθεί ευρύτατη συζήτηση, η οποία θα περιλαμβάνει όλα τα θέματα που άπτονται της ελληνικής οικονομίας και ειδικά το θέμα του χρέους.



Σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει το θέμα, η σύσκεψη χαρακτηρίζεται «εξαιρετικά σημαντική».

Πριν από την έκτακτη σύσκεψη του Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στις 10 Οκτωβρίου η σύνοδος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι παράγοντες που έχουν ανάμειξη στο Ελληνικό Πρόγραμμα, όπως ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, η νέα ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Σόιμπλε και οι ομόλογοί του της ΕΕ.

Στη συνάντηση υψηλού επιπέδου του Νοεμβρίου θα συζητηθούν όλα τα θέματα που αφορούν την Ελλάδα, αλλά αναμένεται ότι οι δανειστές θα εστιαστούν στο χρέος, το οποίο ως γνωστόν δεν είναι βιώσιμο.

Από την πλευρά του Ταμείου προκρίνεται πάντα το «κούρεμα» -κάτι που είναι γνωστό άλλωστε και έχει αναφερθεί σε πολλές ενημερώσεις- αλλά οι Ευρωπαίοι και ειδικά οι Γερμανοί «δεν ακούνε κουβέντα για το θέμα αυτό», κατά την έκφραση ενημερωμένης πηγής.

Στην αμερικανική πρωτεύουσα, όπου και η έδρα του ΔΝΤ, κρατούν πάντα πολύ χαμηλούς τόνους για όλα τα θέματα που αφορούν το Ελληνικό Πρόγραμμα.

Ομως, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να γίνει μία ανοικτή συζήτηση, οι εκπρόσωποι των δανειστών θα καταθέσουν ο καθένας τις θέσεις του και θα επιχειρήσουν να συμφωνήσουν και για το χρέος, και για τα «κόκκινα δάνεια», και «να κοιτάξουν πώς προχωρούν από εδώ και πέρα», τόνισε η πηγή.
Πιστεύεται ότι θα ξεκινήσει η συζήτηση για την επόμενη ημέρα.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
 ethnos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ