Πώς παγιδεύτηκε στις φλόγες ο ηρωικός πυροσβέστης

Στο πένθος έχει βυθιστεί το Πυροσβεστικό Σώμα και οι συγγενείς και φίλοι του άτυχου Αρχιπυροσβέστη που έχασε τη ζωή του, στο Παλαιό Φάληρο, το βράδυ της Παρασκευής, στην προσπάθεια του να σώσει τους ενοίκους μιας πολυκατοικίας, που είχε τυλιχτεί στις φλόγες.

 
Η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στον Ματθαίο Μάντζιο, ο οποίος υπηρετούσε στον 5ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών και σε έναν μήνα θα ντυνόταν γαμπρός.

Με αυτοθυσία, ο άτυχος 33χρονος όρμησε στο κτίριο για να σώσει τους εγκλωβισμένους ενοίκους, συγκεκριμένα ο πυροσβέστης ανέβηκε στο δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας, για να απεγκλωβίσει τη γυναίκα, ωστόσο δεν τα κατάφερε καθώς τελείωσε το οξυγόνο στη φιάλη που έφερε μαζί του.

Τι συνέβη στον 33χρονο;

pyr2

Ο Ματθαίος Μάτζιος με έναν ακόμη συνάδελφό του μπήκαν στο κτίριο απ΄όπου έβγαλαν αρχικά την ηλικιωμένη από τον πρώτο όροφο και στη συνέχεια ο 33χρονος αρχιπυροσβέστης ανέβηκε στον δεύτερο όροφο για να απεγκλωβίσει τη δεύτερη γυναίκα.

Λόγω των εκρήξεων και των εύφλεκτων υλικών αναπτύχθηκαν μεγάλα θερμικά φορτία στο κτίριο και έβγαινε πυκνός καπνός που εμπόδιζε την κάθοδο από το κλιμακοστάσιο αλλά και τους άλλους πυροσβέστες να πλησιάσουν με κλιμακοφόρο όχημα.

Περίπου δύο ώρες αργότερα που η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο ο άτυχος αρχιπυροσβέστης βρέθηκε στο μπαλκόνι του διαμερίσματος και πολύ κοντά του η 44χρονη γυναίκα, και οι δύο χωρίς αισθήσεις, πιθανόν από εισπνοή καπνού.

Πιθανολογείται ότι τελείωσε το οξυγόνο του πυροσβέστη στην προσπάθεια του να τραβήξει τη γυναίκα έξω και έτσι λιποθύμησαν. 'Όταν μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Η μητέρα του ιδιοκτήτη νοσηλεύεται με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Ποιος ήταν ο ήρωας - πυροσβέστης;

mantzios matthaios 380 el GR

Ο Υπαξιωματικός Ματθαίος Μάντζιος γεννήθηκε το 1981, κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το 2007, ενώ το 2009 αποφοίτησε από την Πυροσβεστική Ακαδημία με το βαθμό του Αρχιπυροσβέστη.
Ήταν άγαμος και το τελευταίο διάστημα υπηρετούσε στον 5ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών.

Το χρονικό της τραγωδίας

pyr11

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που ξέσπασε σε κατάστημα με υδραυλικά είδη στην οδό Ιπποκράτους 4 στο Παλαιό Φάληρο, πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και σημειώθηκαν εκρήξεις από ασετιλίνη που υπήρχε στο κατάστημα με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν δύο γυναίκες στον πρώτο και τον δεύτερο όροφο του κτιρίου.

Μία ηλικιωμένη γυναίκα στον πρώτο όροφο απεγκλωβίστηκε έγκαιρα, αλλά ο πυροσβέστης Ματθαίος Μάντζιος που ανέβηκε στον δεύτερο όροφο για να σώσει τη δεύτερη γυναίκα εγκλωβίστηκε μαζί της γιατί λόγω του μεγάλου θερμικού φορτίου που αναπτύχθηκε στο κτίριο λόγω των εκρήξεων και της πυρκαγιάς, δεν μπορούσαν να κατέβουν από το κλιμακοστάσιο αλλά ούτε και να τους πλησιάσουν οι άλλοι από έξω.

Η 44χρονη γυναίκα που έχασε τη ζωή της ήταν μητέρα δυο παιδιών και σύζυγος του ιδιοκτήτη του καταστήματος με τα υδραυλικά, ενώ η ηλικιωμένη ήταν μητέρα της αδικοχαμένης γυναίκας.

Read more: newsbomb.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης