Την Μαριούπολη κατέλαβαν οι ρωσόφιλοι αυτονομιστές

Οι φιλορώσοι αντάρτες παίρνουν υπό την κατοχή τους ένα τανκ που άφησαν πίσω τους οι ουκρανικές δυνάμεις ( Πηγή: REUTERS/Marko Djurica)

Διαψεύδει τους αντάρτες το Κίεβο

Το ρωσιικό Πρακτορείο Interfax μετέδωσε πριν από λίγο ότι οι ρωσόφιλοι αυτονομιστές κατέλαβαν τη Μαριούπολη. Ωστόσο, στρατιωτικός εκπρόσωπος του Κιέβου διαψεύδει την είδηση, δηλώνοντας ότι οι ουκρανικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή.
 

Εχθροπραξίες πέριξ της Μαριούπολης εν μέσω συνομιλιών για εκεχειρία

Ήχοι εκρήξεων και ανταλλαγής πυρών ακούγονταν το πρωί της Παρασκευής σε διαφορετικά σημεία γύρω από τη Μαριούπολη, το ουκρανικό λιμάνι στην Αζοφική που έχουν βάλει στο στόχαστρό τους οι φιλορώσοι ένοπλοι. Ένταση και στο Ντονέτσκ.

Οι συγκρούσεις ρίχνουν την σκιά τους στις ήδη δύσκολες προσπάθειες στο Μινσκ για συμφωνία Κιέβου και φιλορώσων προς εκεχειρία.

O δήμαρχος της Μαριούπολης ανέφερε στην ουκρανική τηλεόραση 112TV ότι οι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις προσπάθησαν το πρωί της Παρασκευής να αναχαιτίσει επίθεση των φιλορώσων στην περιοχή γύρω από τη Μαριούπολη.

Ξένοι ανταποκριτές είχαν αναφέρει νωρίτερα ήχους συγκρούσεων σε διαφορετικά σημεία. Το τάγμα εθελοντών «Αζόφ» ανέφερε ότι οι συγκρούσεις γίνονταν στην κατεύθυνση του Νοβοαζόφσκ, σύμφωνα με το Reuters.

Συγκρούσεις αναφέρθηκαν επίσης ξανά γύρω από το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ.

 tovima.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης