Νέος κύκλος προσφορών στα σούπερ μάρκετ



Σε νέο κύκλο προσφορών προχωρούν οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, με στοχο να τονώσουν τις πωλήσεις τους ενόψει του φθινοπώρου



Χθες, η Μαρινόπουλος ανακοίνωσε ότι από σήμερα 19 Σεπτεμβρίου έως και 2 Νοεμβρίου ξεκινάει την εμπορική ενέργεια «100άρι στον Μαρινόπουλο», με βάση την οποία θα διατίθενται 100 προσφορές σε διάφορα είδη προϊόντων σε όλα τα καταστήματα Carrefour Μαρινόπουλος, Carrefour Express και Carrefour σε όλη την Ελλάδα.

Σε ανάλογες ενέργειες εκτιμάται ότι θα προχωρήσουν και οι υπόλοιπες μεγάλες αλυσίδες το επόμενο διάστημα, σε συνέχεια αυτών που έχουν ήδη σε εξέλιξη. «Η μείωση της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών σε συνδυασμό με την παρατεταμένη κάμψη της κατανάλωσης στο εγχώριο λιανεμπόριο τροφίμων καθιστούν μονόδρομο τη συνέχιση των προσφορών», επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς.

Υπολογίζεται ότι ο τζίρος στην αγορά των σούπερ μάρκετ την τετραετία 2009-2014 έχει μειωθεί κατά 1,5 δισ. ευρώ, ενώ την ίδια ώρα οι καταναλωτές έχουν στραφεί σε ένα μεγάλο βαθμό στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, τα οποία είναι φθηνότερα σε σχέση με τα επώνυμα.

Επιπλέον, η μέση μηνιαία δαπάνη των νοικοκυριών στα καταστήματα τροφίμων, υποχώρησε στα 306 ευρώ το 2013, από 340 ευρώ το 2012.

Το τελευταίο διάστημα, πάντως, αρχίζουν να παρατηρούνται τα πρώτα σημάδια αναστροφής της πτωτικής πορείας.

 e-go.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ