Μπάνιο και ψάρεμα... στις λακκούβες


Μήνυμα στην λιθουανική κυβέρνηση στέλνουν πολίτες με μια ξεκαρδιστική φωτογράφιση 

Οι πολιτικοί ακούν όσα θέλουν, οι πολίτες είναι αυτοί που βιώνουν τη σκληρή πραγματικότητα και αναγκάζονται να ζουν υπό ακατάλληλες συνθήκες και να κυκλοφορούν σε δρόμους που μόνο ασφαλείς δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Όταν η Πολιτεία δεν μεριμνά, ο κόσμος ψάχνει λύσεις. Όπως έκανε μια ομάδα Λιθουανών, η οποία διασκέδασε την… αθλιότητα των δρόμων της χώρας με μια ξεκαρδιστική φωτογράφιση.
 


«Ζ999» είναι το όνομα της δημιουργικής και ενεργής ομάδας, η οποία αποφάσισε να αντιδράσει. Βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο της χώρας και δη του Κάουνας θέλησε να στείλει ένα μήνυμα στους κυβερνώντες που κωφεύουν. Στόχος να… πιάσουν το νόημα και να κάνουν επιδιορθώσεις έτσι ώστε οι λακκούβες να μην ενδείκνυνται μέχρι και για μπάνιο.

Με μια φωτογράφιση που δεν έχει προηγούμενο, θέλουν να δείξουν ότι οι δρόμοι είναι τόσο σημαντικό μέρος της ζωής τους όσο και το σπίτι τους και όπως αποζητούν την ασφάλεια στο δεύτερο έτσι θέλουν να υπάρχει και στους πρώτους. 
 
Γι’ αυτό θα τους δείτε να κάνουν βουτιές, αφρόλουτρο, δουλειές του σπιτιού, μέχρι και να κάθονται σαν να είναι στον καναπέ τους, αλλά και να ψαρεύουν. Τα «κλικ» ανέλαβαν να κάνουν δύο επαγγελματίες φωτογράφοι, οι Αρτούρας Αρτιουσένκα και Γιουρίκα Μπαλτσίουτε.

Όλη η ομάδα περιέγραψε την εμπειρία της ως εκπληκτική, όπως είναι άλλωστε και το αποτέλεσμα. Γι’ αυτό και για την πρωτότυπη ιδέα τους ενδιαφέρθηκαν και αρκετά λιθουανικά περιοδικά. 
 
Πάντως, ξεκαθάρισαν ότι δεν έπραξαν με στόχο να προσβάλλουν την κυβέρνηση, αλλά για να της δείξουν ποιες είναι οι σκέψεις των πολιτών για την κατάσταση των δρόμων. Παράλληλα, εξέφρασαν την ελπίδα τα πράγματα να είναι καλύτερα τον επόμενο χρόνο.

Δείτε την τρελή-τρελή φωτογράφιση τους…



























 
 
newsbeast.gr 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης