Καλλιεργούσε παραισθησιογόνους κάκτους


Οι αστυνομικοί συνέλαβαν Ολλανδό που είχε ολόκληρη φυτεία στο σπίτι του

Μια ολόκληρη φυτεία από μια ειδική ποικιλία κάκτων με παραισθησιογόνες ιδιότητες, εντόπισαν αστυνομικοί στην διάρκεια έρευνας για χασισοφυτείες στα νότια του Ρεθύμνου.
 

Οι αστυνομικοί πηγαίνοντας στο σπίτι ενός Ολλανδού που διαμένει μόνιμα εκεί, είδαν μιαν ολόκληρη φυτεία από συνολικά 250 κάκτους που έφταναν μέχρι και στα 2,5 μέτρα ύψος.

Μετά από σχετική έρευνα διαπίστωσαν πως επρόκειτο για ένα είδος παραισθησιογόνου κάκτου, ο οποίος προέρχεται από την νότια και κεντρική Αμερική.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τον κάκτο San Pedro, ο οποίος περιέχει την ουσία μεσκαλίνη.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον καλλιεργητή, σύμφωνα με το flashnews.gr, ενώ να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται τέτοια καλλιέργεια και μάλιστα σε προχωρημένο στάδιο.

Στο παρελθόν είχαν εντοπιστεί περιπτώσεις που κάποιοι είχαν επιχειρήσει να φέρουν στην χώρα τέτοιους κάκτους, κυρίως από την Ολλανδία.

Ο κάκτος San Pedro, είναι ένας ταχέως αναπτυσσόμενος κιονοειδής κάκτος που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 6 μέτρα ύψος.

Απαντάται στις Άνδεις του Εκουαδόρ και του Περού σε υψόμετρο μεταξύ 2000-3000 μ. Βρίσκεται επίσης στην Αργεντινή, τη Βολιβία και τη Χιλή και καλλιεργείται και σε άλλα μέρη του κόσμου.

Εκτός από την ενθεογόνο, άλλες χρήσεις του κάκτου San Pedro περιλαμβάνουν την παραδοσιακή ιατρική, την παραδοσιακή κτηνιατρική και επίσης καλλιεργείται ευρέως ως καλλωπιστικός κάκτος.

newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης