Ροδαυγή: Εντατικά οι εργασίες για την αντιστήριξη


Προληπτικά εκκενώθηκε σπίτι υπό τον κίνδυνο να καταρρεύσει

Ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας  κ. Ψαθάς χθες το πρωί επισκέφθηκε και το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Ροδαυγής και συγκεκριμένα το κομμάτι Ροδαυγή Κακολάγκαδο, ελέγχοντας την πορεία των εργασιών. 




Σύμφωνα με τον κ. Ψαθά πρόκειται για υποέργο του ΕΣΠΑ, στο μεγάλο τμήμα Ροδαυγή Κακολάγκαδο, για το οποίο απαιτήθηκε ειδική ακτινογραφία εδάφους ( καρότα) και στην συνέχεια εξειδικευμένη Γεωτεχνική μελέτη η οποία εφαρμόζεται με προϋπολογισμό 290.000 ευρώ περίπου για την αντιστήριξη του δρόμου.

Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει από τα 12 μέτρα βάθος ώστε να μπορέσει το τμήμα αυτό να στηριχθεί.

Η καταπτώσεις ήταν τόσο μεγάλες και διαρκείς που χρειάστηκε να εκκενωθεί το σπίτι που φαίνεται στο βάθος της φωτο, υπό τον κίνδυνο να καταρρεύσει.

Οι εργασίες που εκτελούνται από την εταιρεία «Ηλιοχώρα» αναφέρονται στην εφαρμογή της εξειδικευμένης μελέτης ώστε να ελεγχθούν τα νερά και να στηριχθεί μπορέσει να στηριχθεί το τμήμα το «πολύπαθο» τμήμα του δρόμου.

Πηγή ixotisartas.gr

Σχόλια

  1. SO FAR, SO GOOD που λένε και οι Γάλλοι, αλλά η, κατα τα άλλα, σοβαρή εταιρεία ''Ηλιοχώρα'', δεν προέβλεψε παράκαμψη(γιατί ήταν υποχρεωμένη;;;) για τους πολυπαθείς εργαζόμενους που ανεβαίνουν το δρόμο προς τα Τζουμέρκα καθημερινά όλο το χρόνο, οδηγώντας αυτούς τους καρόδρομους με ρίσκο και με κίνδυνο την κινητή τους περιουσία και όχι μόνο.
    Συνέπεια αυτών, η καθημερινή μας ατελεύτητη Οδύσσεια!!! ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης