Παγκόσμιο σοκ: νέος αποκεφαλισμός αιχμαλώτου


Από τους τζιχαντιστές - εκτοξεύουν νέες απειλές

Σοκ στη διεθνή κοινή γνώμη και συναγερμό στις Αρχές προκαλεί ο νέος αποκεφαλισμός αιχμαλώτου, αυτή τη φορά Βρετανού, από τους μαχητές της εξτρεμιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) οι οποίοι πολεμούν στο Ιράκ και τη Συρία. (βίντεο)



Η οργάνωση κυκλοφόρησε μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (ώρα Ελλάδος) ένα βίντεο στο οποίο καταγράφεται ο αποκεφαλισμός του Βρετανού Ντέιβιντ Χέινς.

Μάλιστα, οι τζιχαντιστές απειλούν ότι θα σκοτώσουν και άλλον όμηρο, τον οποίο παρουσίασαν στο νέο βίντεο.

«Πρόκειται για μια αποτρόπαια και φρικτή δολοφονία ενός αθώου. Είναι μια πράξη απόλυτου κακού. Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να κυνηγήσουμε αυτούς τους δολοφόνους και να εξασφαλίσουμε ότι θα έρθουν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη, όσος καιρός κι αν χρειαστεί», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος κατονομάζεται στο βίντεο από τους τζιχαντιστές.



Δύο αμερικανοί δημοσιογράφοι, ο Τζέιμς Φόλεϊ και ο Στίβεν Σότλοφ, εκτελέστηκαν πριν από λίγες ημέρες από μέλη του Ισλαμικού Κράτους με τον ίδιο τρόπο. Θύματα εκτέλεσης από τους τζιχαντιστές έχουν, επίσης, πέσει κούρδοι και λιβανέζοι μαχητές.

Ο 44χρονος Χέινς, πατέρας δύο παιδιών, απήχθη το 2013 ενώ εργαζόταν για τη γαλλική φιλανθρωπική οργάνωση Acted, για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία.

Τις τελευταίες ημέρες η οικογένεια του Χέινς είχε επιχειρήσει να επικοινωνήσει με τους τζιχαντιστές και να διαπραγματευθεί την απελευθέρωσή του, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό.

Νέες απειλές

Το βίντεο με τίτλο «Ενα μήνυμα προς τους συμμάχους της Αμερικής» ξεκινά με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον να μιλά για τη συνεργασία της χώρας με την ιρακινή κυβέρνηση και τις δυνάμεις των Κούρδων Πεσμεργκά για την πάταξη του Ισλαμικού Κράτους.

«Αυτός ο Βρετανός πρέπει να πληρώσει το τίμημα τις υπόσχεσής σου, Κάμερον, να προετοιμάσεις για μάχη τους Πεσμεργκά κατά του Ισλαμικού Κράτους», λέει ένας άνδρας με βρετανική προφορά, ντυμένος στα μαύρα και με καλυμμένο το πρόσωπό του. Ο άνδρας αυτός στέκεται πάνω από τον Χέινς, ο οποίος είναι γονατισμένος και φορά μια πορτοκαλί φόρμα.

Στη συνέχεια του βίντεο φαίνεται ο αποκεφαλισμός του γονατισμένου άνδρα.

Στο βίντεο μιλά και ο ίδιος ο Χέινς (πιθανότατα διαβάζοντας κάποιο κείμενο), αναφέροντας ότι ο Ντέιβιντ Κάμερον είναι υπεύθυνος για το γεγονός ότι θα αποκεφαλιστεί.

Στο τέλος του βίντεο, ο μασκοφόρος παρουσιάζει έναν άλλον άνδρα λέγοντας ότι πρόκειται να θανατωθεί εάν ο Κάμερον συνεχίσει να υποστηρίζει τον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους.


 tanea.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης