Η ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ


Του Βασίλη Γκανιάτσα

Το Σάββατο 13 του Σεπτέμβρη εγώ με τους συνεργάτες μου Χάρη Σιάμπαλο και Κώστα Τραχανά ήμασταν καλεσμένοι από τον ορειβατικό Σύλλογο Άρτας, στο καταφύγιο Μελισσουργών στα Τζουμέρκα ,στην εκδήλωση του Συλλόγου ΕΟΣ ,για να προβάλλουμε την ταινία μας «Της Άρτας το Γεφύρι».



Φθάσαμε στο χώρο της εκδήλωσης μία ώρα νωρίτερα, με απογευματινή βουνίσια βροχή. Οι ορειβάτες ,αυτοί οι ωραίοι φίλοι της φύσης ,μας υποδέχτηκαν με λουκούμια και τσίπουρο. Γύρω από το καταφύγιο μέσα στα έλατα είχαν στήσει οι ορειβάτες τις σκηνές τους (τους ζήλεψα πολύ), οι οποίοι ήταν με τις οικογένειές τους , με τα παιδιά τους ακόμη και τα μωρά τους.

Η βροχή σταμάτησε και μας αντάμειψε η φύση με ένα υπέροχο ουράνιο τόξο,στην απέναντι πλευρά της Πίνδου. Μόλις σκοτείνιασε στήσαμε στον προαύλιο χώρο του καταφυγίου τα μηχανήματα προβολής , χωρίς δυσκολία, με τη βοήθεια του ορειβάτη Λεωνίδα Σπαή, που τα είχε όλα προβλέψει ,μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια.

Πριν την έναρξη της προβολής χαιρέτησαν την εκδήλωση: ο Λεωνίδας Σπαής εκ μέρους του Ορειβατικού Συλλόγου Άρτας και εκπρόσωποι Ορειβατικών Συλλόγων της Δυτικής Ελλάδας. Επίσης ο συνεργάτης και φίλος Κώστας Τραχανάς προλόγισε την ταινία με ποιητικό λόγο και μας υπενθύμισε ότι τα γεφύρια ενώνουν τους ανθρώπους.

Η προβολή ξεκίνησε. Δεν ξέρω τι ένιωσαν οι θεατές ,θα σας πω όμως τι ένιωσα εγώ : «Ξεδιπλωνόταν στην οθόνη η ιστορία του γεφυριού της Άρτας, σε ένα χώρο μοναδικό ,στην καρδιά των Τζουμέρκων, μέσα στα έλατα κυριολεκτικά. Τριγύρω το βουνό επιβλητικό , μεγαλοπρεπές και από πάνω μας ο έναστρος ουρανός να λάμπει. Μαγεία!! Απόλαυσα την ταινία σαν να μην…. την είχα δει, λόγω πανέμορφου περιβάλλοντος και καλής παρέας».

Φίλοι του Ορειβατικού Συλλόγου σας ευχαριστούμε για την πρόσκληση , την αξέχαστη εμπειρία και την όμορφη βραδιά, που ζήσαμε μαζί σας. Το επόμενο πρωί τα μέλη των Ορειβατικών Συλλόγων ανέβηκαν στην κορυφή της Στρογγούλας.

Κρίμα που δεν μπορέσαμε να τους ακολουθήσουμε ,λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Φίλοι ορειβάτες πάντα τέτοια και για του χρόνου σας έχουμε μια έκπληξη, που σας αφορά, για το θέμα του νέου ντοκιμαντέρ που ετοιμάζουμε (δεν ξέρω αν μείνατε ευχαριστημένοι από το ντοκιμαντέρ που είδατε).

Βασίλης Γκανιάτσας 
Φωτογράφος ,κινηματογραφιστής και οι Συνεργάτες

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης