Σχολεία: Χιλιάδες κενά πριν το πρώτο κουδούνι


Μεγάλα κενά στη στελέχωση των σχολείων από εκπαιδευτικούς εντοπίζονται λίγες ημέρες πριν το κουδούνι που θα ηχήσει στις 11 Σεπτεμβρίου, με το πρόβλημα να είναι μεγαλύτερο σε ολοήμερα και ειδικά σχολεία, σύμφωνα με τα Νέα. 




Το πρόβλημα αντιμετωπίζεται και εφέτος με αναπληρωτές και μέχρι στιγμής έχουν γίνει 3.000 τέτοιες προσλήψεις.

Ωστόσο υπολογίζεται πως υπάρχουν ακόμη 9.000 περίπου κενά, σύμφωνα με δημοσίευμα του "Πρώτου Θέματος" και εκτιμάται πως οι προσλήψεις αναπληρωτών θα συνεχιστούν, με νέες ανακοινώσεις να αναμένονται την Τετάρτη, δηλαδή μια ημέρα πριν τον αγιασμό.

Σύμφωνα με τα Νέα, μέχρι σήμερα έχουν καλυφθεί τα κενά κατά 65% στα νηπιαγωγεία και κατά 66,4% στα δημοτικά σχολεία, ενώ την Τετάρτη αναμένεται να ανακοινωθούν ακόμη 2.000 ονόματα αναπληρωτών για την Ειδική Αγωγή.

Όσον αφορά τα ολοήμερα σχολεία, - ένας θεσμός που βοηθά πολύ τους εργαζόμενους γονείς - πολλά είναι τα κενά που για τα απογευματινά προγράμματα και ιδίως στα 1.282 δημοτικά με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ).

Σύμφωνα με τα Νέα, η τελευταία εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας αναφέρει ότι κατά προτεραιότητα οι δάσκαλοι θα τοποθετούνται στο πρωινό πρόγραμμα και τουλάχιστον ένας στο ολοήμερο πρόγραμμα των σχολικών μονάδων, πλην των ΕΑΕΠ στα οποία το Ολοήμερο θα λειτουργήσει με βάση τις διαθέσιμες ώρες των εκπαιδευτικών.

Σημειώνεται πως ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, έχει διαβεβαιώσει πως δεν θα υπάρξουν προβλήματα με τη φετινή χρονιά, ωστόσο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την επόμενη χρονιά, τονίζοντας πως αν δεν γίνουν προσλήψεις, αυτή βρίσκεται στον αέρα.

Υπενθυμίζεται πως το 2015 προβλέπεται μείωση κατά 50% των κονδυλίων για τους αναπληρωτές.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας μόνο το 2013 είχαν συνταξιοδοτηθεί 6.200 άτομα από το εκπαιδευτικό προσωπικό, ενώ το 2014 υπήρξαν άλλες 11.200 συνταξιοδοτήσεις χωρίς να γίνει καμία πρόσληψη ή διορισμός, αναφέρει το "Πρώτο Θέμα".

 nooz.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης