Οκτώβριο στην Άρτα ο Ανδρέας Λοβέρδος


Την Άρτα πρόκειται να επισκεφθεί ο Υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος προκειμένου να εγκαινιάσει στα μέσα Οκτωβρίου το νέο Σχολικό συγκρότημα του 7ου Δημοτικού και 3ου Νηπιαγωγείου. 



Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της Παρασκευής 19 Σεπτεμβρίου, όταν πρότεινε την αναβολή συζήτησης του θέματος για το υπό κατασκευή σχολείο, προκειμένου να μπορέσει η ανάδοχος κοινοπραξία να το ολοκληρώσει και να μην κηρυχθεί στο παρά πέντε της παράδοσης του έργου έκπτωτη.

Στο ζήτημα του 7ου δημοτικού και 3ου Νηπιαγωγείου τόσο ο κ. Τσιρογιάννης όσο και η προϊστάμενη Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Αρταίων Σοφία Γρύλλια, ενημέρωσαν το Σώμα για την εντατικοποίηση των εργασιών στο έργο, το υψηλό ποσοστό εκτέλεσης που φτάνει στο 95% εσωτερικά και στο 80 με 85% εξωτερικά, ενώ ο εκπρόσωπος της κοινοπραξίας Λάμπρος Ζιώρης που παραβρέθηκε στην συνεδρίαση δήλωσε ότι θα ολοκληρωθεί το έργο μέχρι το τέλος του μήνα.

Έτσι ο κ. Τσιρογιάννης πρότεινε την αναβολή συζήτηση σώστε να μην τεθεί ζήτημα κήρυξης έκπτωτης της εργολαβίας με τον επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Γιάννη Παπαλέξη (πρώην δήμαρχο) να υπερθεματίζει ως προς το σκεπτικό της Δημοτικής Αρχής, εξηγώντας ότι αν η κοινοπραξία κηρυχθεί έκπτωτη τότε δεν θα πάρουμε το σχολείο μας, θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα χρόνο ή και περισσότερο για να αναληφθεί από άλλη εργολαβία και να γίνει το έργο.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Παύλος Στασινός επίσης υπερασπίστηκε την θέση περί αναβολής του θέματος, όπως και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κώστας Παπαϊωάννου. Διαφοροποιήθηκε από την λογική αυτή η Λίτσα Κιτσαντά, επικεφαλής της «Ριζοσπαστικής Δημοτικής Αλλαγής», καθόσον όπως είπε έχει δοθεί και άλλη παράταση, που όμως δεν τηρήθηκε ως προς την παράδοση.

Το θέμα απασχόλησε την πρώτη συνεδρίαση του Σώματος την Παρασκευή το βράδυ, που ξεκίνησε με κεράσματα από τον δήμαρχο Χρήστο Τσιρογιάννη και ευχές προς όλους, μηδέ εξαιρουμένου του προέδρου Κώστα Τράμπα, ο οποίος επιφύλασσε και ένα δώρο προς τους συμβούλους, ήτοι ένα μπλοκ με την ένδειξη «Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αρταίων» που είχε φροντίσει να τυπώσει για να κρατούν εκεί τις σημειώσεις τους.

ixotisartas.gr 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης