Μιά όμορφη ημέρα παραλίγο να καταλήξει σε οδύσσεια


Κείμενο - φώτο Σπ. Σαλαμούρας

3 του Σεπτέμβρη και κινήσαμε από την Αμφιλοχία για μία βόλτα αστραπή με Ι.Χ.στον Καταρράκτη Άρτας και να επιστρέψουμε το μεσημέρι. Στη θέση "ξηράκι" Ροδαυγής πήρε το μάτι μας μια τσάπα που μόλις διακρίνονταν κάτω χαμηλά δεξιά του δρόμου.



Κατά την επιστροφή μας μιάμιση ώρα μετά με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι ο δρόμος  είχε κλείσει λόγω εργασιών βελτίωσης του συγκεκριμένου σημείου, και ότι ήταν αδύνατον να περάσουμε.

Είναι νομίζω απαραίτητο όταν γίνονται έργα που δεν είναι εύκολο να επιστρέψει κάποιος 10 η και 15 χλμ για να πάρει την εναλλακτική διαδρομή να υπάρχουν προειδοποιητικές πινακίδες επάνω στο ρεύμα του δρόμου που να διοχετεύει την ροή της κυκλοφορίας στον παράδρομο στο σημείο που αυτός ξεκινάει.


Η κατανόησή μας για την αναγκαιότητα του έργου είναι δεδομένη, ούτε έχουμε προηγούμενα με τους εργαζόμενους, απλά το ότι γνωρίζουν οι αρμόδιοι για την έναρξη των εργασιών του έργου δεν σημαίνει ότι και οι διερχόμενοι είναι ενήμεροι. Όταν μάλιστα πριν μιάμιση ώρα δεν υπήρχε προειδοποιητική πινακίδα σε κανένα σημείο του δρόμου.

Σε διαμαρτυρία μας για την έλλειψη σήμανσης η απάντηση ήταν ότι υπήρχε πινακίδα στην γέφυρα Τζαρή, επικοινωνήσαμε με γνωστούς και πληροφορηθήκαμε ότι μπήκε πινακίδα δεξιά του δρόμου επάνω στο στηθαίο της γέφυρας. Συνήθως όμως οι οδηγοί κοιτάζουν μπροστά τον δρόμο και όχι στους χώρους με τις διαφημιστικές πινακίδες.

Το σχόλιο αυτό γίνεται με όλη την καλή διάθεση για την λήψη όλων των ενδεδειγμένων μέτρων για την ομαλή διέλευση των διερχομένων και την αποφυγή άσκοπης ταλαιπωρίας τους και όχι εναντίον των εργαζομένων οι οποίοι τελικά διευκόλυναν την  επιστροφή μας δεδομένου ότι ο δρόμος δεν είχε καταστραφεί εντελώς, ΑΝ όμως αργούσαμε κατά μισή ώρα;

Φωτογραφίες από το έργο και σχόλιο Σαλαμούρας Σπ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ