Άρχισαν οι εκδηλώσεις για την Ναυμαχίου του Ακτίου


Πλήθος κόσμου προσήλθε στο αρχαιολογικό μουσείο της Νικόπολης, το οποίο φιλοξένησε την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων των «2ων εν Νικοπόλει Ακτίων»

Στην αίθουσα του αρχαιολογικού μουσείου η προϊσταμένη της ΛΓ' ΕΠΚΑ κα Χριστίνα Μερκούρη μέσω της ομιλίας της με θέμα «Η ναυμαχία του Ακτίου και το τέλος των ελληνιστικών βασιλείων»...



... και ο επίτιμος Έφορος Αρχαιοτήτων κ. Κων/νος Ζάχος με την ομιλία του με θέμα «Η παγκοσμιοποίηση του αρχαίου κόσμου μετά το Άκτιο», αναφέρθηκαν στους πρωταγωνιστές της Ναυμαχίας του Ακτίου και στα γεγονότα.

Στο τέλος της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν μουσική παράσταση από το μουσικό σύνολο Λύραυλος, με 40 αρχαιοελληνικά και παραδοσιακά όργανα.

Οι εκδηλώσεις για τα 2α εν Νικοπόλει Άκτια ξεκίνησαν το πρωί της Τρίτης και θα συνεχιστούν το Σάββατο και την Κυριακή 6 & 7 Σεπτεμβρίου.

Οι εκδηλώσεις 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής: Το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου στις 10:00, στο Ναυτικό Μουσείο του Δήμου Πρέβεζας (παλαιά σφαγεία), που θα είναι επισκέψιμο για το κοινό και τους αθλητές, θα παρουσιασθεί ντοκιμαντέρ με τίτλο «Από το Άκτιο στην Πρέβεζα», για το ιστορικό γεγονός της ναυμαχίας.

Στις 11.30 θα πραγματοποιηθεί από τους κολυμβητικούς συλλόγους «Ναυτικός Όμιλος Πρέβεζας» και «Ποσειδώνας Πρέβεζας», Κολυμβητικός Διάπλους δύο διαδρομών, 2,5 μιλίων και 500 μέτρων, αντίστοιχα. Σημείο εκκίνησης για τον μεγάλο διάπλου ορίζεται το Ναυτικό Μουσείο του Δήμου Πρέβεζας (παλαιά σφαγεία), και για το μικρό διάπλου το άκρο της προβλήτας του λιμανιού της πόλης. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 20.00, στην αίθουσα ΟΑΣΗ του Πολιτιστικού Κέντρου Πρέβεζας, θα πραγματοποιηθεί σειρά ομιλιών για τα ΑΚΤΙΑ.

 Μετά το πέρας των ομιλιών, στις 22.00, θα πραγματοποιηθεί βαρκαρόλα στο λιμάνι της Πρέβεζας.

Την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου, στις 09.30, από το σύλλογο «Δρομέων Πρέβεζας», θα πραγματοποιηθεί Αγώνας Δρόμου, με αφετηρία το Αρχαίο Στάδιο της Νικόπολης. Τις εκδηλώσεις διοργανώνουν η ΛΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασσικών Αρχαιοτήτων, η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Πρέβεζας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Δρομέων Πρέβεζας, τους κολυμβητικούς συλλόγους «Ναυτικός Όμιλος Πρέβεζας», «Ποσειδώνας Πρέβεζας», τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Νικόπολη», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Αγίου Θωμά, και με την υποστήριξη της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Πρέβεζας.

 ixotisartas.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ