Άκτιο:Έκανε ρεκόρ στις Διεθνείς αφίξεις με ποσοστό 15,1%


-Φέτος το αεροδρόμιο του Ακτίου είχαν εντάξει ως προορισμό τους γνωστές αεροπορικές εταιρίες, φέρνοντας τουρίστες από Βρετανία, Γερμανία, Αυστρία, Νορβηγία, Ολλανδία κ.α. 

Θετικός είναι ο απολογισμός της κίνησης στο αεροδρόμιο του Ακτίου για το καλοκαίρι του 2014 καθώς σημείωσε αύξηση στις διεθνείς αφίξεις κατά 15,1% τους μήνες Ιούνιο-Ιούλιο και Αύγουστο, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία του ΣΕΤΕ. 




Συγκεκριμένα τον φετινό Ιούνιο οι διεθνείς αφίξεις ανήλθαν σε 36.438 αντί 32.588 του 2013, τον Ιούλιο σε 40.467 έναντι 34.887 το 2013 και τον Αύγουστο αφίχθηκαν 41.515 επισκέπτες αντί 35.475 το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2013.

Φέτος το αεροδρόμιο του Ακτίου είχαν εντάξει ως προορισμό τους γνωστές αεροπορικές εταιρίες, φέρνοντας τουρίστες από Βρετανία, Γερμανία, Αυστρία, Νορβηγία, Ολλανδία κ.α.

Την ίδια στιγμή αισιοδοξία για την τουριστική κίνηση στην Ήπειρο και βάσιμες ελπίδες για ακόμη μεγαλύτερη άνοδο τα επόμενα χρόνια, φέρνει η άνοδος των αφίξεων στο αεροδρόμιο του Ακτίου, το οποίο και βρίσκεται στο επίκεντρο δράσεων περαιτέρω αξιοποίησής του.

Μετά την πρωτοβουλία που ανέλαβε το Επιμελητήριο Λευκάδας με την στήριξη των τοπικών φορέων για την αεροπορική σύνδεση του Αεροδρομίου του Ακτίου με την Αθήνα μέσω της Aegean, για το χρονικό διάστημα από Μάιο έως Οκτώβριο, ενώ τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας η Ένωση Ξενοδόχων Πρέβεζας καλεί τους φορείς της ευρύτερης περιοχής (Πρέβεζας. Λευκάδας, Αιτωλοακαρναίας και Θεσπρωτίας) σε συνάντηση με εκπροσώπους της αεροπορικής εταιρίας Easyjet με θέμα συζήτησης “ H προοπτική αεροπορικής σύνδεσης του αερολιμένα Ακτίου Πρέβεζας με Ευρωπαϊκούς προορισμούς μέσω της εταιρίας Εasy jet.

Tα στοιχεία για την άνοδο που δείχνει το αεροδρόμιο του Ακτίου είναι βέβαιο ότι αποτελούν πλέον δέλεαρ για τις εταιρίες, οι οποίες εκφράζουν ενδιαφέρον να το εντάξουν στους προορισμούς τους.

Ο τουρισμός φαίνεται να αναδεικνύεται σε ένα ισχυρό χαρτί για την περιοχή μας και σε συνδυασμό με τις προσπάθειες των φορέων για την ανάδειξη εναλλακτικών μορφών του (όπως ο πολιτιστικός τουρισμός) είναι βέβαιο ότι δίνουν μια προοπτική η οποία μέχρι σήμερα δεν υπήρχε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης