ΑΡΤΑ: «O Κύκλος Με Την Κιμωλία» του Μ.Μπρεχτ αύριο στο Θέατρο Κάστρου


Tο θέατρο «Λαμπιόνι» παρουσιάζει την Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014, ώρα 21:00 στο Θέατρο Κάστρου Άρτας την παράσταση: «O Κύκλος Με Την Κιμωλία» του Μ.Μπρεχτ, ένα από τα Αριστουργηματικότερα του έργα, μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους.  



Ένα έργο από τα πιο δημοφιλή του. Ένα παραμύθι από τα πιο αγαπημένα, που μιλάει με ένα έξυπνο και αστείο τρόπο για αλήθειες μεγάλες.

  Ο Πόλεμος, οι κακουχίες, η φτώχεια, η αγραμματοσύνη, η μικροπρέπεια, η αλαζονεία, η σκληρότητα, σε αντιπαράθεση με την ανθρωπιά, το μεγαλείο της ψυχής, την ευαισθησία, την συνεργασία, την προσφορά, την αγάπη, την πίστη, την εμπιστοσύνη, ξετυλίγονται και συγκρούονται με ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο με χαρά και λύπη, όπως η ίδια η ζωή, για μιάμιση ολόκληρη ώρα.

Ένα έργο σταθμός στο Παγκόσμιο Θέατρο.

Σκηνοθεσία-Διασκευή: Αννίτα Γκαϊτατζή
Σκηνικά-Κοστούμια: Φωτεινή Βηχούδη
Χορογραφίες: Φωτεινή Μάντζιου
Τραγούδια-Μουσική: Παναγιώτης Παπαχατζής
Φωτογραφίες: Απόστολος Χατζηγιάννης
Τεχνική Υποστήριξη: Σάκης Μαμάης, Κωνσταντίνος Γκαίτατζής
Γενική Είσοδος: 8 Ευρώ
Άνέργων- Πολυτέκνων-Οικογενειακό (4 ατόμων) :5 Ευρώ

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ
 Με ιδιαίτερο σεβασμό και αγάπη τολμήσαμε να «παίξουμε» με αυτό το αριστουργηματικό έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ.
 
Ένα έργο από τα πιο δημοφιλή του. Ένα παραμύθι από τα πιο αγαπημένα, που μιλάει με ένα έξυπνο και αστείο τρόπο για αλήθειες μεγάλες.
 
Η Παράσταση κινείται σε δύο επίπεδα:

  Πρώτο επίπεδο η απλή, αλλά ενδιαφέρουσα ιστορία του Μιχέλ, του γιου του Κυβερνήτη της Γκρουζινίας, που όταν ξεσπά ο πόλεμος εγκαταλείπεται από την μητέρα του, η οποία τρέχει να σωθεί, αυτή και τα ωραία της φορέματα.

Ο Μικρός Μιχέλ σώζεται από μια υπηρέτρια, που με πολλές ταλαιπωρίες και θυσίες καταφέρνει να τον αναστήσει. ¨Το αβοήθητο κορίτσι γίνεται η μητέρα του αβοήθητου παιδιού¨. Όταν ησυχάσουν τα πράγματα και έρχεται ειρήνη, η βιολογική μητέρα ζητά πίσω τον γιο της, που είναι ο μοναδικός κληρονόμος της μεγάλης περιουσίας του νεκρού κυβερνήτη. Γίνετε δίκη. Εκεί θα γίνει και η περίφημη δοκιμή του ¨ΚΥΚΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΜΩΛΙΑ¨.
 
Το δεύτερο επίπεδο της παράστασης, οι ολέθριες συνέπειες ενός πολέμου, που εύστοχα και καυστικά περιγράφει περιγράφει ο ίδιος ο Μπρέχτ, σε στίχους μεταφρασμένους από τον Μάριο Πλωρίτη.

 «Ο Πόλεμος που έρχεται δεν είναι ο πρώτος. Πρίν από αυτόν  γίνανε και άλλοι πόλεμοι. Όταν τελείωσε ο τελευταίος υπήρχαν νικητές και νικημένοι. Στους νικημένους ο φτωχός λαός πέθανε από την πείνα. Στους νικητές ο φτωχός λαός πέθανε το ίδιο»

Τέλος, επειδή η παράσταση απευθύνεται και σε παιδιά, θελήσαμε να δούμε κάποια σοβαρά γεγονότα από την αστεία τους πλευρά, αφού το χιούμορ μπορεί να είναι ένας ωραίος δρόμος, να υποψιάσεις, να εκπαιδεύσεις, να λυτρώσεις.

Καλή Διασκέδαση-Αννίτα Γκαϊτατζή


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ