ΑΡΤΑ: «Ριβιέρα» Θοδώριανα και Παλαιοκάτουνο!


Τα πρώτα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ φέρνουν πονοκεφάλους 

Είμαστε Ριβιέρα και δεν το ξέρουμε! Το γνωρίζουν όμως όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος οι υπεύθυνοι του υπουργείου Οικονομικών που προσάρμοσαν τον Ενιαίο Φόρο Ακίνητης περιουσίας στις αντικειμενικής αξίες του γνωστού θέρετρου… χωρίς να αναλογιστούν πού στέλνουν σημειώματα, ποιες περιοχές αφορά και πόσα υπογλώσσια θα πρέπει να καταναλωθούν μόλις πιάσει κανείς στο χέρι του το χρεωστικό με το απαιτητέο ποσό των χιλιάδων ευρώ.



Είσαι από τα Θεοδώριανα Άρτας και το λιγότερο που διαθέτεις στην περιοχή είναι ένα οικόπεδο ασκεπές 1000 τετραγωνικών μέτρων; Η αντικειμενική του αξία – σύμφωνα με τον υπολογισμό του υπουργείου είναι 95.000 ευρώ! Αν έχεις δυο στρέμματα 190.000 ευρώ, ας μην συζητήσουμε την περίπτωση να έχεις και ένα σπίτι μέσα σε αυτή την έκταση…

Ο ιδιοκτήτης πάντως ενός παλαιού σπιτιού 44 τετραγωνικών στο Μυρόφυλλο, σε χώρο 2,5 στρεμμάτων φορολογείται με τον υπολογισμό αντικειμενικής αξίας στα 400.000 ευρώ!

Και αυτός είναι ένας μόνο από τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής του νομού μας πλην του Δήμου Αρταίων (αστικού περιβάλλοντος) όπου είχαν καθοριστεί οι αντικειμενικές αξίες, που κοιμήθηκε φτωχός… και το υπουργείο τον ξυπνά απότομα σήμερα εξηγώντας του ότι δεν είναι!

 Στη Ράχη ο κάτοχος ενός σπιτιού 55 τετραγωνικών μέτρων σε έκταση συνολικού εμβαδού 2 στρεμμάτων, φορολογείται για περιουσία αντικειμενικής αξίας 394.000 ευρώ. Ασφαλώς ότι η Ράχη είναι η πλέον κοσμοπολίτικη θέση, αντίστοιχη με τη Νάουσα της Πάρου, το ξέρει το υπουργείο, απλώς διαφεύγει στον ιδιοκτήτη… όπως και στο Παλαιοκάτουνο όπου ζει μόνιμα ο έχων περιουσία που αποτιμάται σε 598.000 ευρώ, ψήνοντας καφέδες για να βγάλει τα προς τω ζην.

Ο ίδιος δεν γνώριζε ότι μπορεί να πουλήσει το σπίτι με το μαγαζί και την αυλή αντί του ποσού των 598.000 ευρώ!

Έτσι είναι να έτσι νομίζετε, θα πρέπει να πει στους φωστήρες του υπουργείου Οικονομικών και στην περίπτωση που ο φόρος του με βάση αυτή την αντικειμενική αξία που το υπουργείο του προσδιορίζει είναι π.χ. 5.000 ευρώ να τους πει σας δίνω το σπίτι και επιστρέψτε μου τα ρέστα!

 -Οι ιστορίες είναι η μια καλύτερη από την άλλη. Βέβαια μεταφέρονται με μεγάλη αγανάκτηση και απογοήτευση από τους πολίτες που βλέπουν ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει και δεν λέει να σοβαρευτεί ένα κράτος απέναντι σε πολίτες από τους οποίους ζητάει αφόρητους φόρους…

Απογοήτευση δηλώνει και η Ένωση Φοροτεχνικών –ελευθέρων επαγγελματιών Άρτας –Φιλιππιάδας, δια του προέδρου της Γιώργου Θεοδόση, καθόσον δεν μπορεί να καταλάβει ο κλάδος πώς αυτοί που διαθέτουν τόσα πτυχία και μεταπτυχιακά βεβαιώνουν και αποστέλλουν Ενιαίο Φόρο ακίνητης Περιούσιας σε τόσο υψηλή κλίμακα υπολογισμένο, χωρίς να αναλογιστούν τι πού και γιατί μπορεί να έχουν κάνει λάθος.

Έστω να δουν στο χάρτη πού και τι είναι τα Θεοδώριανα, για έχουν αντικειμενική αξία στα 1000τ.μ. 95.000!!!

ixotisartas.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης