Δήλωση του Δημάρχου Αρταίων για τον ΕΝΦΙΑ


Ο Δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης, μετά την δημοσιοποίηση των συντελεστών  ανά περιοχή για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ και τα υπέρογκα ποσά που αντίκρισαν πολλοί συμπολίτες μας στα ειδοποιητήρια τους, έκανε την παρακάτω δήλωση:



«Δεν είναι μόνο άδικος, είναι απάνθρωπος και εξοντωτικός ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) που επιβάλλεται προς τους συμπολίτες μας, καθώς και προς τους συμπατριώτες ολόκληρου του νομού. Τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν, σε πολλές περιπτώσεις, ξεπερνούν ακόμα και τη φαντασία. Οι περισσότεροι δεν έχουν να πληρώσουν.

Η μέχρι τώρα οικονομική τους αφαίμαξη μέσω της φορολογίας, της δραματικής μείωσης μισθών και συντάξεων, της εξοργιστικά διογκούμενης ανεργίας, των εξόδων για την επιβίωση και των οικογενειακών προτεραιοτήτων, δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο. Οι συνάνθρωποί μας δεν είναι ότι δεν θέλουν να πληρώσουν. Φέρονται αποφασισμένοι να μην πληρώσουν γιατί δεν έχουν.

Ο επιβαλλόμενος ΕΝΦΙΑ άλλωστε δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική αξία των ακινήτων. Δίνεται η αίσθηση ότι τα οικονομικά κυβερνητικά επιτελεία ενήργησαν με πολύ μεγάλη ελαφρότητα, απερισκεψία και προχειρότητα. Φτάνουν μηνύματα για τερατώδη ποσά και μάλιστα σε ανθρώπους που τουλάχιστον στην μικρή και κλειστή μας κοινωνία, γνωρίζουμε καλά ότι μόλις και μετά βίας καταφέρνουν να επιβιώνουν.

Ειδικά στην ορεινή περιοχή της Άρτας ο κόσμος τάχει κυριολεκτικά χαμένα! Καλείται να πληρώσει φόρο ακόμα και για μισογκρεμισμένα από την εγκατάλειψη κτήρια! Χώρια βέβαια τα αγροτεμάχια και οι αποθήκες. Αν ισχύσει τελικά ο ΕΝΦΙΑ που «επεξεργάστηκαν» στην κυβέρνηση επέρχεται πλήρης οικονομική καταστροφή.

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο που δεν πρέπει να παραλείπουμε. Είναι πολλοί οι συμπατριώτες μας που είτε λόγω ανεργίας είτε γιατί δεν μπορούν πλέον να τα βγάλουν πέρα σε αστικά κέντρα, σκέφτονται τον επαναπατρισμό τους. Πώς όμως είναι δυνατόν να συμβεί κάτι τέτοιο, πώς είναι δυνατόν να ζωντανέψουν ξανά τα χωριά μας με τέτοιες πολιτικές; Οι άνθρωποι δεν ξέρουν πλέον που να βρεθούν και που να σταθούν.

Αν έτσι νομίζουν ότι θα σωθεί η χώρα, διαπράττουν μέγα λάθος, το οποίο εμείς ως Δημοτική Αρχή δεν συνυπογράφουμε. Βρισκόμαστε κοντά στον δοκιμαζόμενο Αρτινό λαό, συναισθανόμαστε τις αγωνίες και τις ανάγκες του, διαβεβαιώνοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι θα αγωνιστούμε σκληρά μαζί του για την ισονομία, τη δικαιοσύνη, για την απαλλαγή του βρόγχου που του έβαλαν στο λαιμό.»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης