Συγχωνεύουν τις Π.Υ. Άρτας και Φιλιππιάδας;


Έντονη αντίδραση της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Ηπείρου

Δεν έχουν τελειωμό οι περικοπές στο ελληνικό δημόσιο, οι οποίες πολλές φορές γίνονται χωρίς προγραμματισμό και σχέδιο, θέτοντας σε μεγάλο κίνδυνο την αντιπυρική προστασία των πολιτών αλλά και του ίδιου του φυσικού μας πλούτου.



Με το πολυνομοσχέδιο να έχει ψηφιστεί από τη βουλή, σειρά παίρνει ο Καλλικράτης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, με τη συγχώνευση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Άρτας και Φιλιππιάδας, που ως γνωστό ανήκουν σε δύο διαφορετικούς νομούς να είναι προ των πυλών!

Δικαιολογημένα αντιδρά η Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Ηπείρου, καθώς η συγκεκριμένη απόφαση θα αφήσει μεγάλα κενά όχι μόνο σε οργανικές θέσεις αλλά και σε πυρασφάλεια στους οικισμούς και το πλούσιο και δύσβατο φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν και την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της Ένωσης Ζώης Μαργέλης, τονίζονται τα εξής: "Το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, όπως και όλος ο Ελληνικός λαός άλλωστε, δέχεται το τελευταίο διάστημα αλλεπάλληλες περικοπές στους μισθούς του και αυτό έχει αντίκτυπο στον οικογενειακό του προϋπολογισμό. Πότε δεν ήμασταν επαίτες, απαιτούσαμε αντιθέτως πάντα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας και εμάς.

Για τον λόγο αυτό σαν Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Ηπείρου θα αγωνιστούμε με κάθε τρόπο απέναντι στις εξοντωτικές - καταστροφικές ενέργειες της Κυβέρνησής και συγκεκριμένα:

"Εκφράζουμε την κατηγορηματική και έντονη δυσαρέσκειά μας διότι η Κυβέρνηση συνεχίζει το ισοπεδωτικό της έργο σε όλα τα επίπεδα όπου με το άρθρο 221 του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή συμπεριλαμβάνονται εξοντωτικές διατάξεις για τα Ασφαλιστικά μας Ταμεία, τα οποία τα οδηγούν κυριολεκτικά σε διάλυση εκμηδενίζοντας τα μερίσματα και ελαχιστοποιώντας τα εφάπαξ με τραγικές συνέπειες για τους εργαζομένους και την λειτουργία των Σωμάτων Ασφαλείας.

Δεν προχωράει στην αναγκαία νομοθετική ρύθμιση και στις διοικητικές πράξεις που απαιτούνται για την αποκατάσταση των μισθών μας και την επαναφορά τους, σε αυτά που ίσχυαν την 31/07/2012 καθώς και στην άμεση επιστροφή των αναδρομικών. Τους υπενθυμίζουμε ότι η μη εφαρμογή τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων αποτελεί παράνομη πράξη.

Καταστρατήγησαν με Π.Δ. τον Κανονισμό Μεταθέσεων (170/1996), εισάγοντας αντεργατικές διατάξεις, όπου θα καθιστούν «Όμηρο» τον κάθε συνάδελφο, σε κάθε Πολιτική και Φυσική Ηγεσία, επαναφέροντας την αναξιοκρατία, την ρουσφετολογική εξάρτηση και την τρομοκράτηση υπό τον φόβο των αιφνιδιαστικών συνεχόμενων μετακινήσεων.

 Συγχώνευσαν για τον λόγω αυτό στο συγκεκριμένο Π.Δ. την Π.Υ. Άρτας με την Π.Υ Φιλιππιάδας.

Ανήκουστο δύο Υπηρεσίες που ανήκουν σε διαφορετικούς Νομούς να ενωθούν, καθώς στο συγκεκριμένο Π.Δ έχουν ενωθεί υπηρεσίες που ανήκουν μόνο στον ίδιο Νομό".

 http://epirusgate.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης