Ερχεται καύσωνας για να μείνει


ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 

Για τα μέσα Αυγούστου κρατούσε τις υψηλές θερμοκρασίες ο καιρός με τον υδράργυρο να αρχίσει να ανεβαίνει σταδιακά από αύριο και θα διατηρηθεί -εκτός απροόπτου- σε υψηλά επίπεδα έως και την Κυριακή.



Αποκορύφωμα θα αποτελέσει το Σάββατο, οπότε και η θερμοκρασία αναμένεται να αγγίξει ακόμη και τους 41 βαθμούς Κελσίου σε κάποιες περιοχές.

Ειδικότερα, για αύριο Τρίτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή, κοντά στα σημερινά επίπεδα των 35 βαθμών Κελσίου,.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ασθενείς και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 Μποφόρ, ενώ στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά τα 6 Μποφόρ. Ο υδράργυρος θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Αίθριος προβλέπεται ο καιρός και την Παρασκευή, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα δυτικά 5 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 38 και κατά τόπους του 39 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με μόνο τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα, ενώ στα δυτικά και βόρεια θα σημειώσει πτώση.

Για την Κυριακή λίγες νεφώσεις προβλέπονται στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.


 ethnos.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ