Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας η ορκωμοσία του Δ.Σ.


Θα ορκιστούν έμμεσα και στη διαχρονική ιστορία αυτού του τόπου...

Τον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Άρτας επέλεξε για να γίνει η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου ο νέος δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, και όπως έγινε γνωστό η ορκωμοσία θα γίνει την Παρασκευή 29 Αυγούστου το απόγευμα και η ακριβής ώρα θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. 




Εν τω μεταξύ συμπληρώνεται το παζλ απο το Χρ. Τσιρογιάννη, ώστε να είναι όλα έτοιμα την 1η Σεπτεμβρίου, όταν αναλαμβάνει τα ηνία του δεύτερου, πληθυσμιακά, μεγαλύτερου δήμου της Ηπείρου.

Ήδη ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αρταίων, εδώ και πάνω από ένα μήνα έχει εγκατασταθεί στο Δημαρχείο και ενημερώνεται, ώστε, όπως έχει τονίσει στο στενό του κύκλο «να μην χρειαστεί ούτε μια ημέρα να σπαταλήσουμε για να προσαρμοστούμε», ενώ ανακοίνωσε και το όνομα του γενικού γραμματέα του Δήμου, τον Ηλία Σερβετά.

Τέλος, ο νέος δήμαρχος φέρεται να έχει καταλήξει και στις θέσεις των συνεργατών του, στις αντιδημαρχίες, χωρίς ωστόσο να έχουν διαρρεύσει ονόματα ή προθέσεις, εκτός από την πάγια θέση της παράταξής του, για αξιοποίηση όλων των στελεχών της, σε θέσεις που ο καθένας και η καθεμιά μπορεί να προσφέρει τα περισσότερα.

Για τις επιλογές αυτές ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αρταίων συναντήθηκε με όλους τους εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξής του και κατέγραψε τις επιθυμίες τους, από ποια θέση θεωρούν πως μπορεί να προσφέρουν.

ΣΧΟΛΙΟ "Α/ΤΖ": Η επιλογή του Αρχαιολογικού Μουσείου για την ορκωμοσία είναι για μας η πρώτη και κυρίαρχη έκπληξη του ξεκινήματος της νέας Δημοτικής Αρχής. 

Η συμβολική αυτή παρουσία των εκπροσώπων του Δημοτών στο χώρο της διαχρονικής ιστορίας του τόπου ξαφνιάζει όχι μόνο ευχάριστα, αλλά πιστοποιεί ότι το νέο Δημ. Συμβούλιο θα ορκιστεί έμμεσα, ακριβώς και σε αυτή την διαχρονική ιστορία αυτού του τόπου. 

Σίγουρα Αρχαία Αμβρακία και Βυζαντινή Άρτα, δεν θα είναι μόνο ντεκόρ...   

ν.κ.

 Μικρή Προίκα από το ΥΠΕΣ 

Εν τω μεταξύ αποφάσεις χρηματοδότησης των δήμων συνολικού ύψους 22,3 εκατ. ευρώ περίπου, υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος. Συγκεκριμένα το ποσό των 17.822.916 ευρώ κατανέμεται προς τους δήμους της χώρας για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών.

Το ανωτέρω ποσό, υπολογίζεται ότι αντιστοιχεί στο 1/12 του συνολικού ποσού της έκτης από τις οκτώ ετήσιες ισόποσες δόσεις που προβλέπεται να αποδοθούν για τους παραπάνω σκοπούς, δηλαδή για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών καθώς και επενδυτικών δραστηριοτήτων – έργων των δήμων και στην ΠΕ Άρτας κατανέμεται ως εξής:

ΑΡΤΑΙΩΝ 78.604,03, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ 22.331,54, ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ 28.731,94, ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ ΑΡΤΗΣ 28.991,63.

 Επίσης υπεγράφη η κατανομή συνολικού ποσού 4.591.476,16€ σε ∆ήμους από τους ΚΑΠ έτους 2014, για την καταβολή μισθωμάτων των σχολικών μονάδων τους, καθώς και των υπηρεσιών που μεταφέρθηκαν σε αυτούς, σύμφωνα με το ν. 3852/2010 και αφορούν στη χρονική περίοδο Μαΐου – Αυγούστου 2014. μόνο που σε αυτόν τον πίνακα περιλαμβάνεται από την ΠΕ ΑΡΤΗΣ ο Δήμος ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ με 52,84 ευρώ.

 ixotisartas.gr

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης