Τον πλήρωσαν για να σκοτώσει τον γαμπρό τους


Στην υπόθεση έχουν εμπλοκή πέντε Έλληνες

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας υπόθεση αρπαγής και ανθρωποκτονίας ενός υπηκόου Αλβανίας, 43 ετών, καθώς και υπόθεση απόπειρας αρπαγής εις βάρος της συζύγου του, στις αρχές Αυγούστου και αρχές Ιουλίου τρέχοντος έτους, αντίστοιχα, στους Γεωργιανούς Ημαθίας.



Πιο αναλυτικά, την Τρίτη 2 Αυγούστου, δηλώθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας η εξαφάνιση του 43χρονου, από συγγενικό του πρόσωπο.

Ακολούθησαν μεθοδικές και συστηματικές αστυνομικές έρευνες, στο πλαίσιο των οποίων ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή - συμμετοχή τους στις παραπάνω υποθέσεις πέντε Έλληνες, ηλικίας 48, 36, 54, 48 και 53 ετών (τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα αντίστοιχα), οι οποίοι συνελήφθησαν χθες κατόπιν ενταλμάτων σύλληψης του αναπληρωτή ανακριτή πλημμελειοδικών Βέροιας.

Όπως προέκυψε, τον περασμένο Μάρτιο, δύο από τους εμπλεκομένους, που είναι ανδρόγυνο (54χρονος και 53χρονη), για προσωπικούς λόγους αποφάσισαν, από κοινού, να προβούν στην ανθρωποκτονία του 43χρονου γαμπρού τους.

Την τέλεση της εγκληματικής ενέργειας ανέθεσαν στον 48χρονο, έναντι χρηματικής αμοιβής 2.500 ευρώ, ύστερα από υπόδειξη-διαμεσολάβηση άλλου 48χρονου, φιλικού τους προσώπου.

Ο 48χρονος που ανέλαβε την ανθρωποκτονία, πριν από λίγες ημέρες (02.08.2014), μαζί με τον 36χρονο εντόπισαν τον 43χρονο υπήκοο Αλβανίας και, αφού ακινητοποίησαν το Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, τον επιβίβασαν σε δικό τους όχημα και έκτοτε αγνοούνταν.

Τα δύο οχήματα εντοπίστηκαν και εξερευνήθηκαν. Τα πειστήρια που περισυλλέγησαν έχουν αποσταλεί για εργαστηριακή εξέταση, ενώ το όχημα των δύο συλληφθέντων κατασχέθηκε.

Σημειώνεται ότι ο 48χρονος τον μήνα Ιούλιο αποπειράθηκε να απαγάγει την 30χρονη σύζυγο του 43χρονου υπηκόου Αλβανίας, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Ο παραπάνω 48χρονος, ο οποίος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για τρεις υποθέσεις ανθρωποκτονίας συνελήφθη την Πέμπτη μαζί με τον 36χρονο, για παράβαση του νόμου περί όπλων, διότι σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν τρία μαχαίρια, πτυσσόμενο μεταλλικό κλομπ, ξιφολόγχη με τη θήκη της και δύο φυσίγγια 7,62 mm.

Οι έρευνες του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.
madata.gr - Zougla.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ